marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Copil, nominalizat pentru a 24-a oară în echipa de Cupa Davis. România va înfrunta, la Mamaia, naționala din Taiwan

  de Dan Lazăr | 6 septembrie 2023, 2:56 PM | Sport | Știri Arad

  0

  Marius Copil a debutat în Davis Cup alături de Horia Tecău

  Echipa națională de tenis a României va întâlni Taiwan în cadrul Grupei Mondiale I a Cupei Davis by Rakuten, partida urmând să se desfășoare, în perioada 15-16 septembrie 2023, la Tenis Club Idu din Mamaia, în lot fiind și arădeanul Marius Copil.

  În vederea acestei confruntări, căpitanul nejucător al echipei noastre, Gabriel Trifu și antrenorul Andrei Mlendea au convocat următorii jucători: Nicholas David Ionel, Filip Jianu, Marius Copil, Victor Cornea, Cezar Crețu, Sebastian Gima și Luca Preda.

  Marius Copil are 25 de victorii sub tricolor

  Clasat pe locul 314 mondial, Marius Copil a fost nominalizat de 24 de ori în echipa României de Cupa Davis, pentru care a jucat 29 de meciuri la simplu (19 victorii) și 11 partide la dublu (6 succese). Arădeanul de 33 de ani este a doua „rachetă” tricoloră, după Ionel, locul 224 ATP.

  Câştigătoarea acestei partide va merge în calificările pentru turneul final al Cupei Davis, în timp ce echipa învinsă va juca în continuare în play-off pentru menţinerea în Grupa Mondială I.

  Taiwan a învins cu 3-1 echipa Mexicului, în deplasare, la Metepec, taiwanezii urmând să conteze la Mamaia pe: Tung-Lin Wu – locul 188 ATP, Yu Hsiou Hsu – 237, Jason Jung – 238, Chun-Hsin Tseng 357 și Tsung-Hao Huang – 580,

  Românii au ales zgura

  Antrenorul echipei României, Andrei Mlendea, a declarat că „jucăm într-o fază superioară a competiției și respectăm adversarul cu care vom juca, însă faptul că vom juca acasă și ne vom putea alege suprafața de joc constituie un ușor avantaj pentru noi”.

  Meciurile din Grupa Mondială I a Cupei Davis sunt: România – Taiwan; Bosnia Herţegovina – Germania; Bulgaria – Kazahstan; Belgia – Uzbekistan; Argentina – Lituania; Ukraina – Columbia; Ungaria – Turcia; Israel – Japonia; Austria – Portugalia; Grecia – Slovacia; Peru – Norvegia și Danemarca – Brazilia.

  Citește și: România a trecut chinuit de Thailanda în Davis Cup. Marius Copil a bifat a 23-a prezență în echipa tricoloră

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.