sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Cooper a salvat Petrolul de la înfrângere, Iacob a ținut UTA în… punct. Petrolul – UTA 0-0

  de Lucian Dănilă | 7 octombrie 2023, 5:25 PM | Sport | Topic special

  0

  Dacă judecăm partida dintre UTA și Petrolul doar până în minutul 77, arădenii pot să-și plângă în pumni de ciudă că au ratat două puncte mari. Finalul, însă, a fost al Petrolului. Cooper a ratat trei ocazii uriașe care au salvat Petrolul de la înfrângere, apoi a fost eliminat. Iacob, însă, a avut două parade senzaționale care au ținut-o pe UTA în punctul cu care se întoarce la Arad.

  Statisticile, cele luate de pe flashscore, spun că Petrolul a avut superioritate la posesie, la numărul de ocazii, la șuturile pe poartă și chiar și la cele pe lângă poartă. Impresia generală, însă, este că cel puțin 77 de minute UTA a controlat autoritar partida și doar lipsa de inspirație a atacantului Godberg Cooper au salvat echipa gazdă de la înfrângere. Nu ne aducem aminte de vreo ocazie importantă a celor de la Petrolul în prima parte, cu excepția acelui gol anulat corect pe motiv de offside la Musi. La poarta lui Zima, însă, Căpușă – la primul său joc pentru UTA, Micovschi și Cooper, l-au remarcat pe goalkeeperul „găzarilor”. Ocaziile lui Micovschi și a lui Cooper au fost mari, rarisime ne-ar veni să spunem, dar după ce am văzut apoi ratările din partea secundă a partidei ne dăm seama că „rarisime” ar fi un termen cam pretențios.

  Fabry l-a găsit excelent pe Micovschi liber în spatele liniei de fundași a gazdelor, jucătorul împrumutat de la Rapid a intrat în careu, s-a uitat cu coada ochiului la Zima și a tras tare cu stângul spre vinclu dar acolo era palma portarului de la Petrolul. Apoi Cooper a scăpat și el singur cu Zima în poziție aproape centrală, dar șutul său cu latul a fost mult prea slab.

  capusa 1

  După pauză a fost o posesie sterilă a celor de la Petrolul, cu UTA mult mai incisivă atunci când avea mingea. Timp de 25 de minute din a doua parte a jocului s-a jucat cam degeaba. Inodor, incolor și insipid, acel clasic prin Liga 1, „na-ţi-o ţie, dă-mi-o mie…” Rădulescu putea sparge monotonia unui joc slab al ambelor echipe, dar șutul său din voleu, din interiorul careului, a fost respins printr-o paradă spectaculoasă de Iacob.

  Ocaziile Bătrânei Doamne au apărut după intrarea lui Rareș Pop în locul lui Stahl. Albert nu a jucat rău, și-a făcut bine treaba în zona sa și chiar a avut două centrări foarte periculoase, fără destinatar însă.

  Cinci minute de coșmar pentru Cooper

  În minutul 73 încep cele cinci minute de coșmar ale lui Godberg Cooper. După ratarea din prima parte, el ne-a arătat că se poate și mai rău la centrarea perfectă a lui Rodrigues. Execuția italo-ghanezului a fost inexplicabilă, mingea fiind trimisă 4-5 metri peste poartă. Două minute mai târziu, Cooper avea să rateze dintr-o poziție și mai clară, după o așezare de manual a lui Rareș Pop, atacantul Bătrânei Doamne a pus latul și mingea a lovit transversala și a trecut peste poartă.

  Ca meniul să fie complet, cu tot cu deșert, Cooper avea să fie eliminat în minutul 77 pentru un fault pe care nici nu l-a făcut. Era deja avertizat din prima repriză, iar apoi, în urma unei preluări mai lungi, a întins piciorul după minge, Hanca a simulat și arbitri au decis că e fault de cartonaș galben în urma urletelor jucătorului de la Petrolul. Astfel, UTA a jucat 20 de minute în inferioritate.

  Echipa lui Florin Pîrvu a urcat liniile, dar Benga, în special, Stolnik, Abeid și mijlocașii centrali Cristian Mihai și Freitas, au ținut bine piept atacurilor „lupilor”. UTA nu doar că era în inferioritate numerică, dar a și terminat meciul cu trei jucători de 18 ani sau chiar mai puțin în teren, Rareș Pop, Cristian Mihai și Stanciu, ultimul fiind în vârstă de 16 ani!

  După o ratare foarte mare a lui Răducan, fiul fostului fotbalist Narcis Răducan, Iacob a apărat senzațional mingea trimisă cu capul de Jefferson în minutul 6 al prelungirilor, asta după ce cu doar un minut înainte Benga îl blocase precum un kamikaze pe Jair în interiorul careului. Ultima fază a fost și ea periculoasă, dar mingea trimisă spre portă de Rădulescu a lovit plasa laterală.

  Pare un rezultat echitabil, dar UTA putea rezolva ecuația celor trei puncte înainte de eliminarea lui Cooper. Un punct mic pentru UTA, un nou joc în care a ratat foarte mult așa cum s-a întâmplat cu FC Voluntari, un nou joc în care deși s-a arătat superioară nu a reușit să-și subordoneze adversara și pe tabela de marcaj.

  Și urmează meciul cu Rapid, în exil la Oradea – asta în condițiile în care arena „Iuliu Bodola” primește licența, un meci în care Cooper va lipsi.

  Petrolul – UTA 0-0

  Petrolul: Zima – Doua (54 Jefferson), Papp, Meijers, Hanca – Diomande (57 Rădulescu), Dumitriu – Musi, Jair, G. Grozav – M. Roman II (75 Răducan).

  Antrenor: Florin Pîrvu

  UTA: Fl. Iacob – Capușă (70 Rodriguez), Stolnik, Benga, Abeid – Freitas, C. Mihai – Stahl (70 Rareș Pop), Fabry (83 Stanciu), Micovschi (90+3 Dumitrașcu) – Cooper.

  Antrenor: Mircea Rednic

  Au arbitrat: C. Popa (Pitești) – la centru, D. Mitruți (Craiova) și M. Orbuleț (București) – asistenți.

  Cartonaș roșu: Cooper 77

  clasament

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.