joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Conferințele Dilema Veche ajung și la Oradea

  de Tomck@t | 22 aprilie 2022, 2:38 PM | Cultură

  0

  După Arad, Cluj-Napoca și Timișoara, a venit rândul unui alt oraș vestic vestit să găzduiască Conferințele Dilema Veche: Oradea. Invitații Conferințelor din orașul vecin dinspre nord sunt: psihologul Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai, profesoara de literatură comparată și scriitoarea Adriana Babeți, criticul de teatru George Banu, binecunoscutul actor Marcel Iureș și Teatrul Act, iar moderatorul evenimentelor va fi tot Sever Voinescu, redactorul șef al revistei Dilema Veche.

  Sever Voinescu a menționat la Arad, de altfel, că planul pe anul 2022 este ca evenimentul să fie organizat în cinci orașe din România, ceea ce înseamnă că după Oradea va mai urma un oraș în care Conferințele Dilema Veche vor ajunge pentru prima oară.

  Evenimentul de la Oradea, în perioada 5-7 mai, va aduce și o noutate în program. Pe lângă conferințele tematice – tema din Oradea fiind „Comedia lumii” –, programul include și două spectacole ale Teatrului ACT, la Teatrul Regina Maria, iar dacă intrarea la conferințe rămâne și la Oradea gratuită, cele două spectacole vor fi excepții (bilete pe Eventim aici și aici).

  Programul Conferințelor Dilema Veche la Oradea:

  JOI, 5 mai, Sinagoga Neologă Sion
  18.00: Daniel DAVID, conferință: De ce râd românii: elemente de psihologie a umorului
  19.00: Lansare de carte: Viață și teatru pe Scena lumii, de George BANU
  19.30: Adriana BABEȚI, conferință: Să râzi? Să plângi? Despre râsu’-plânsu’ lumii noastre

  VINERI, 6 mai, Teatrul Regina Maria
  19.00: ROSTO, spectacol de teatru după I.L. Caragiale. Cu Marcel Iureș, Dan Rădulescu și Ionuț Toader. Regia: Alexandru Dabija. O producție Teatrul Act.
  20.30: Dialog public cu Marcel Iureș și George Banu. Moderator: Sever Voinescu

  SÂMBĂTĂ, 7 mai, Teatrul Regina Maria
  19.00: MOȘ NICHIFOR, spectacol de teatru după Ion Creangă. Cu Marcel Iureș și Ruxandra Maniu. Regia: Alexandru Dabija. O producție Teatrul Act.
  20.30: Dialog public cu Marcel Iureș și George Banu. Moderator: Sever Voinescu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.