Comunitatea chineză din România a donat mii de măști de protecție Spitalului Județean din Arad

  de Special Arad | 25 martie 2020, 6:48 PM | Coronavirus | Știri Arad

  0

  Comunicat. Măști chirurgicale de unică folosință au ajuns astăzi la Spitalul Județean din Arad. Donația a fost posibilă datorită implicării Asociației Pro China din Arad, afliată Casei Româno Chineze România care a solicitat ajutorul comunității chineze. Primul răspuns a venit din partea Asociației Femeilor de Afaceri Chineze din România care a trimis în regim de urgență mii de măști pentru medicii și asistentele din spitalul arădean.

  „China a fost greu încercată de acest virus. Știm cât de importantă este implicarea fiecăruia în eradicarea acestui flagel. Cel mai greu încercat este sistemul sanitar și ne bucurăm că am reușit să facem această donație către spitalul din Arad”, a declarat Guo Jinnan, vicepreședintele asociației.

  „Este o nevoie acută de echipamente medicale în spitalele arădene. Este foarte important să oferim medicilor și asistentelor echipamentele de protecție pentru a putea muncii în siguranță. Am făcut acest apel către comunitatea chineză care a răspuns, ca de fiecare dată, cu promptitudine la rugămintea noastră. Vreau să mulțumesc Ambasadei Republicii Populare China în România pentru implicare și sprijin. În aceste momente dificile pentru sistemul sanitar din țara noastră, mâna de ajutor întinsă poate însemna o șansă în plus pentru vindecarea României. Ca de fiecare dată ne-au dovedit că Republica Populară Chineză este și va rămâne un prieten al poporului român”, a declarat președintele Asociației Pro China, Gianina Ignuța.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.