joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Claudia Boghicevici, deputat PNL – 25 martie

  de - | 25 martie 2015, 2:04 PM | Undeva

  0

  Deputatul PNL Claudia Boghicevici avertizează asupra riscului ca cercetarea românească să fie pusă pe butuci în condițiile în care majoritatea din jurul PSD din Senat va decide săptămâna viitoare desființarea Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) din cadrul Ministerului Educației Naționale, așa cum propune Comisia pentru Învățământ din Senat, condusă de fostul ministru PSD Ecaterina Andronescu. Deputatul PNL consideră că amânarea cu o săptămână a votului crucial din Senat obligă toți senatorii puterii să reflecteze asupra dezastrului pe care o decizie de desființare a UEFISCDI l-ar aduce cercetării românești.

  ”Guvernul PSD își continuă politica de distrugere a tuturor reformelor menite a însănătoși sistemul de învățământ românesc. Ultima ispravă a PSD în acest domeniu, făcută tot sub bagheta ministrului Ecaterina Andronescu, este manevra din Senat prin care se încearcă respingerea propunerii de reexaminare a proiectului de Lege privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 74/2010 și implicit desființarea celei mai profesionalizate structuri a Ministerului Educației, UEFISCDI, singura recunoscută unanim pentru prestigiul și profesionalismul său. Interesul meschin al unor lideri PSD este ca prin desființarea UEFISCDI fondurile de aproape 100 de milioane de euro gestionate de această instituție să fie alocate discreționar și politic, și nu pe criterii meritocratice cum se întâmplă acum. În același timp, declarațiile actualului ministru al Educației Sorin Câmpeanu, conform cărora abia săptămâna aceasta ar fi aflat de acest proiect din Senat, frizează ridicolul și arată degringolada guvernării PSD. Faptul că votul crucial pe acest proiect de lege a fost amânat de Senat pentru săptămâna viitoare oferă răgazul și pentru senatorii majorității din jurul PSD să realizeze dezastrul pe care desființarea UEFISCDI l-ar aduce cercetării românești. Mă alătur comunității academice în a cere PSD să nu pună pe butuci cercetarea românească prin desființarea UEFISCDI și le cer în acest sens senatorilor afiliați puterii să voteze săptămâna viitoare împotriva propunerii de respingere a cererii de reexaminare, propunere prin care implicit s-ar desființa această instituție”, a declarat Claudia Boghicevici.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.