joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Comisia Europeană a semnat un contract de achiziție pentru un medicament anti-Covid-19, dezvoltat de compania Eli Lilly and Company

  de - | 21 septembrie 2021, 8:03 PM | Coronavirus | Internaţional

  0

  (foto: Financial Times)

  Comisia Europeană anunță că a semnat un contract cadru de achiziții cu compania farmaceutică americană Eli Lilly and Company pentru furnizarea unui tratament cu anticorpi monoclonali pentru pacienții cu COVID-19, scrie HotNews.

  Medicamentul este în curs de revizuire continuă de către Agenția Europeană pentru Medicamente.

  Conform Comisiei Europene, 18 state membre s-au înscris la achiziția comună pentru a cumpărarea până la 220.000 de tratamente.

  Terapii realizate cu o clasă de medicamente numite anticorpi monoclonali, care imită proteinele sistemului imunitar ce apar în mod natural, sunt dezvoltate atât de Eli Lilly, cât și de Regeneron şi de GlaxoSmithKline, în colaborare cu VIR Biotehnology. AstraZeneca este însă prima companie care a publicat date pozitive ale unui studiu clinic privind prevenirea Covid-19 cu ajutorul terapiei cu anticorpi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.