Colectiv. 5 ani. Acum ce?

  de Special Arad | 30 octombrie 2020, 9:50 AM | Naţional | Povești despre oameni

  3

  Au trecut cinci ani de la incendiul din clubul Colectiv din Capitală. Au murit 64 de tineri nevinovați, care aveau toată viața înainte. Ce am învățat din asta? Cine a plătit? Cum e justiția din România?

  Vă întrebăm pe voi, cititorii noștri, oare ce se află în sufletul părinților care văd că dintre toate promisiunile cu „se va face dreptate”, acum, după 5 ani, încă nu există nici măcar un singur proces cu vreo sentință finală?

  Mai jos, pentru a nu uita cât de tare a zguduit o țară întreagă această tragedie, vă enumerăm doar câteva dintre știrile postate pe Special Arad în noiembrie – decembrie 2015.

  Noi nu uităm. Nu trebuie să uităm!

  Primele imagini cu focul teribil care a cuprins clubul Colectiv. Panică, flăcări și teroare (VIDEO)

  Cutremurător! „Unde a fost Dumnezeu? Cu ce a greșit copilul meu drag?”

  Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a făcut publice cauzele oficiale ale incendiului din Clubul „Colectiv”

  „Je suis #Colectiv”. Protestele față de politicienii corupți în orașele României

  Protestele colective au condus la demisia lui Ponta!

  Răniții din Colectiv: primii pacienți sunt transportați, cu întârziere, în străinătate

  Adi Despot, supraviețuitorul tragediei din Colectiv, după întâlnirea cu Iohannis: „M-am întors cu speranță”

  Primarul „Piedone”, două angajate ale Primăriei, patronul, administratorul firmei de artificii și pirotehnicianul – ARESTAȚI

  Fotografiile celor care și-au găsit sfârșitul în Colectiv

  Alte suflete pe altarul #colectiv. Contabilitatea morții a ajuns la 45…

  #COLECTIV… Bilanțul celor care și-au pierdut viața a ajuns la numărul 54! Ultima victimă, un tânăr de 22 de ani

  Mărturiile răniților din Colectiv: „Am plâns pe patul de spital la gândul că unii oameni spun că noi am meritat această soartă”

  Doi dintre patronii clubului Colectiv, plasați în arest la domiciliu

  Au murit cu zile! Scăpați din foc, uciși de germenii intraspitalicești (INTERVIU CUTREMURĂTOR)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cred că vina pentru dezastrul ,,Colectiv,, aparține în primul rând organizatorilor (patronilor sălii,artificierului etc) Spectacole improvizate cu sintagma,,lasă că merge și așa,,unde făcea cine ce vroia fără nici o regulă.Vina morală ,revine în mare măsură,organelor de stat cu atribuții de avizare și control.Mai cred că având în vedere gradul de pregătire intelectuală al participanților,oameni cu discernământ,părerea mea este că nu aveau ce să caute într-o asemenea locație improvizată suprapopulată.Participând,își asumau anumite riscuri… Ce s-a întâmplat acolo este profund regretabil și nu se va uita prea ușor.La fel de regretabilă este și politizarea excesivă a tragediei.Unii vor să tragă foloase de pe urma sângelui vărsat la clubul Colectiv,cea ce este absolut abject.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.