marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  CJ Arad e în „delir”! O firmă autohtonă „detonează” industria auto pe timp de iarnă! Sute de mașini 4X4 își așteaptă cumpărătorii din Șiștarovăț și Cuveșdia (Foto/Video)

  de Mihai Todoca | 11 ianuarie 2019, 5:05 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  De ce să consumi motorină și să cureți drumurile de zăpadă? De ce să respecți condițiile contractului încheiat cu CJA și să îți faci treaba, așa cum fiecare cetățean plătitor de taxe se așteaptă să o faci? De ce Inteco Holding nu a auzit de drumul județean 572, decât atunci când au rămas oamenii blocați după ce reușiseră să parcurgă un kilometru în „doar” o oră și 18 minute. Să ne înțelegem, protagoniștii video-ului nu sunt oameni care nu au avut ce face, s-au urcat în mașină și au plecat la plimbare, nu, ei sunt cei care lucrează la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de la Cuveșdia, Șiștarovăț.

  Contractul încheiat între CJA și Inteco Holding, se pare că e făcut asemeni modului de lucru al autospecialelor: de ochii lumii.

  Sursele noastre de la fața locului ne spun că singura șansă să primești tratament la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică (CRNN) din Cuveșdia este să deții o mașină cu tracțiune integrală. Adică dacă nu ai 4×4… te transformi tu în om cu 4×4 personalități și probleme de natură psihică. De-am glumi măcar, dar nu glumim.

  În urmă cu două săptămâni când a nins în zonă (zăpadă de 50-60 cm) oamenii au rămas blocați. La fel și autogrederul chemat în ajutor. Abia a doua zi drumul a fost curățat, dar doar cu vole. Pur și simplu nu înțelegem cum de în fiecare iarnă asemenea incidente au loc. Înțelegem situațiile atunci când ninge necontenit, iar utilajele nu fac față efectiv, dar să fim serioși deoarece iarna nici nu a venit bine. Nu sunt ninsori de se rup acoperișurile, drumurile se blochează, iar economia intră în repaos.

  Am vorbit cu șeful CRRN, Cristian Sălășan, care ne-a spus și el că : „Da, au fost probleme. Șoferii au rămas blocați, autogrederul a rămas și el blocat. Azi dimineață, drumul era practicabil (pentru mașini 4×4 n.r.) dar se vedea clar că nu a fost curățat”.

  Am vorbit apoi la CJA, să vedem și noi câți bani își ia firma ca să nu uite de oameni. De acolo, directorul de comunicare Andrei Ando ne-a spus: „Contractul este încheiat cu Inteco Holding SRL. Contract cu numărul 117/ 07.10.2015 completat cu contractul subsecvent  175/ 15.10.2015, iar valabilitatea acestuia expiră în 31 martie 2019. Valoarea contractului de deszăpezire doar pe sectorul Lipova, fără TVA este de 1,4 milioane RON (aprox 300 000 de euro n.r.). Din ceea ce vedem noi pe GPS în zona respectivă s-a intervenit cu o autospecială azi dimineață. Din ceea ce cunoaștem, acolo e o porțiune de drum în pantă cu pietriș și e foarte greu de intervenit pentru deszăpezire. Dar până la urmă, nu noi suntem cei care ne ocupăm cu deszăpezirea, firma trebuie să găsească soluțiile”. Exact! Nu spune tot timpul Andrei Ando ceea ce trebuie, dar aici a pus punctul pe i cum s-ar zice. Firma trebuie să găsească soluții, nu să arunce praf (în cazul de față zăpadă) în ochii cetățenilor.

  Am mai extras câte ceva din ceea ce am aflat de la CJA. Contractul este încheiat în urmă cu 4 ani. Un om gospodar, ar fi reușit ca la finalul fiecărei ierni să tragă linie și să spună: „Ok, unde avem probleme? Unde trebuie să mai lucrăm? Acolo? Bun. Trebuie să facem aia, aia, aia.”

  Ei, aș! De unde atâta interes.

  Și că să nu se trezească un milos și să spună că suntem prea exigenți, sau că cerem prea multe, vă invităm să faceți următorul exercițiu de imaginație:

  Dacă era internat un parlamentar sau o cunoștință a patronului firmei de deszăpezire., ori chiar o cunoștință a președintelui CJ Arad în centrul respectiv… cât de repede și bine se deszăpezea? Poate s-ar fi și asfaltat în prealabil…

  Audio: Kevin MacLeod – Look Busy (Royalty-Free Music)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.