Cipru. Au fost descoperite, în valize, cadavrele mamei și fiicei ucise de criminalul în serie Nikos Metaxas

  de Special Arad | 28 aprilie 2019, 11:00 AM | Internaţional

  0

  Echipele de căutare din Cipru au identificat două dintre cele trei valize în care criminalul în serie greco-cipriot Nikos Metaxas, conform propriei mărturii, a pus cadavrele a trei dintre victime, între care o femeie din Buzău şi fiica sa.

  O cameră controlată de la distanţă a localizat două valize pe fundul lacului toxic al unei vechi mine de cupru, iar echipele o caută acum şi pe cea de-a treia pentru a putea identifica rămăşiţele femeii românce şi ale fiicei sale, primele dintre victimele sale, care au dispărut în 2016. Fostul militar în vârstă de 35 de ani a admis că a ucis șapte femei şi fete, indicând locurile unde a lăsat cadavrele, însă poliţia suspectează că de fapt ar fi mai multe victime, toate femei emigrante ce munceau ca menajere sau în alte joburi plătite modest.

  Suspectul a declarat că a pus cadavrele a două femei şi o fată în aceste valize. Autorităţile au fost acuzate că nu au anchetat dispariţia femeilor de naţionalitate străină odată ce le-a fost raportată, grăbindu-se să presupună că au părăsit ţara. Presa relatează că poliţia va redeschide cazuri de persoane emigrante dispărute.

  Bărbatul se află în custodia poliţiei, dar nu a fost pus încă sub acuzare. Sute de oameni s-au rugat şi au protestat faţă de indiferenţa autorităţilor. Poliţia a recuperat cadavrele a  trei femei, două filipineze şi o femeie de origine nepaleză sau indiană.

  Un grup de detectivi britanici sunt aşteptaţi să ajungă pe insulă săptămâna viitoare pentru a oferi suport în anchetă. Anchetatorii i-au luat urma criminalului pe baza unor conversaţii online pe care acesta le-a avut cu una dintre victimele sale, Mary Rose Tiburcio din Filipine. Femeia îi spusese unei prietene că urmează să se întâlnească cu un bărbat cunoscut pe internet.

  Foto: Lacul Memi Lake idin satul Xyliantos (SKY NEWS)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.