sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cinci tunele de dezinfectare la Spitalul TBC și două la Matern, din donații

  de Special Arad | 7 aprilie 2020, 8:21 PM | Coronavirus | Știri Arad

  2

  Comunicat. La spitalul TBC din Grădiște – amenajat pentru pacienții suspecți sau confirmați cu SARS CoV-2 – s-au montat cinci dispozitive de dezinfecție pentru personalul medical (Tunel de Dezinfectare). Acestea sunt montate la intrarea pe fiecare tronson al clădirii și sunt folosite pentru dezinfectarea rapidă și eficientă a personalului medical care intră în contact cu pacienții suspecți sau infectați cu virusul SARS CoV-2.

  Alte două Tunele de Dezinfectare au fost donate pentru secțiile din strada Episcopiei (fostul Spital Matern).

  Șase dispozitive de dezinfectare au fost donate de Asociația Dania și Asociația Dalia, cu sprijinul sponsorilor, iar unul a fost donat de un grup de antreprenori din Arad.

  „Dispozitivele sunt deosebit de importante pentru cadrele medicale care lucrează în acest spital deoarece se realizează o dezinfectare rapidă, iar costumele de protecție pot fi folosite mai multe ore. De asemenea, pe dușumea, s-a montat o mochetă colectoare care preia din vapori și dezinfectează încălțămintea”, a declarat dr. Cătălin Hreniuc, membru în Grupul de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

  Aparatele pot folosi orice tip de biocid (dezinfectant) și sunt prevăzute cu senzor optic de pornire, cu program de reglare a duratei de funcționare și de sensibilitate. Pompa pentru spray-ul de biocid are acumulatori, pentru a putea fi folosită și în caz de avarie.

  Update

  Donațiile au fost făcute în cadrul acțiunii civice „Scut pentru spital”, demarate de Asociațiile DALIA și DANIA.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Păi eu am văzut că Scut Pentru Spital a donata aceste tuneluri. Dania e una din asociațiile care au făcut parte din acel proiect. Așadar cred că e tendențios sa spuneti că Dania le-a donat când de fapt Dania avea rol de gestionare transparenta a fondurilor.
   Din cate am urmărit eu acest proiect nu este al Asociației Dania ci este un task force civic care nu este atribuit unei asociații ci unui grup întreg de voluntari.
   Cel puțin așa am înțeles eu până acum din postările acestora. Și anume că asociațiile cu care au colaborat au avut rolul de a gestiona donațiile și achizițiile transparent. Ceea ce înseamnă că nu asociația respectiva a făcut donația. Sau sa înțelegem că prin asociația Dania se lansează politic cineva în curând? Că de obicei numai capitalizeaza pe munca altora. Asumarea unei astfel de acțiuni de către o singura asociație e bătaie de joc la adresa voluntarilor.

   In fine eu cred presa tocmai asta trebuie sa facă să se informeze înainte să informeze. Felicitări celor implicați

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.