miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  CFR Infrastructură a primit certificatul de urbanism de la CJ Arad pentru calea ferată Arad – Timișoara. Ce lucrări se vor efectua pe acest tronson

  de Special Arad | 14 februarie 2023, 9:53 AM | Administraţie

  0

  Președintele CJ Arad, Iustin Cionca, a semnat certificatul de urbanism în vederea autorizării lucrărilor de construire pentru obiectivul de investiții „Lot 2 Modernizarea liniei feroviare Caransebeş -Timişoara – Arad, Lot 4 Ronaț Triaj Gr. D – Arad, inclusiv Aradul Nou – Glogovăț”. Investiția beneficiază de finanțare prin PNRR și este realizată de CFR Infrastructură

  Linia de cale ferată pe tronsonul aferent județului Arad va fi modernizată de la km 28+800, până la km 56+350 (semnalul de intrare în stația Arad, pe linia CF 218), respectiv de la ieșirea din stația Aradul Nou (capY), până la ramificația R2 Glogovăț, ce va fi realizată pe linia CF 200 (varianta ocolitoare a municipiului Arad), pe o distanță de cca 7 km.

  Ce lucrări trebuie făcute pentru linia de cale ferată Caransebeș – Timișoara – Arad

  Lucrări propuse: infrastructură nouă, modernizarea staţiilor (Vinga, Șagu, P.M. Valea Viilor, Aradul Nou), dublarea liniei existente pe toată lungimea; reabilitarea liniilor din staţii; înlocuire poduri, podeţe, repararea sistemului de drenaj, îmbunătăţirea terasamentelor; pod nou peste râul Mureş; pasaj superior pe DN 7 la km 5+300; construcţia drumurilor de întreţinere  de-a lungul căii ferate (acolo unde nu sunt disponibile drumuri publice); reabilitarea clădirilor staţiilor de călători și cele care servesc traficul feroviar, incluzând construcţiile pasarelelor şi ridicarea nivelului peroanelor; montare panouri fonoabsorbante şi/sau soluţii alternative de reducere a zgomotului; instalaţii de centralizare electronică şi introducere sistem de siguranţă ERTMS; modernizarea echipamentului de telecomunicaţii; înlocuirea echipamentelor linie de contact; montarea de încălzitoare de macaz noi; relocări rețele de utilități; devieri de căi de comunicație.

  În stația Aradul Nou se va reconstrui atelierul de intervenții linii și magazia de mărfuri. Linia simplă Aradul Nou – Arad va fi modernizată și se va realiza o haltă de călători în cartierul Micălaca. Pentru implementarea proiectului se vor desființa unele construcții existente cu specific feroviar deoarece fie nu mai sunt funcționale, fie nu vor mai fi necesare.

  În cartierul Micălaca va rămâne o singură linie de tren pentru transportul persoanelor, între Aradul Nou și Gară. Traficul de marfă va fi deviat pe noul pod peste Mureș, în zona Vladimirescu.

  Citește și:

  •Italienii au câștigat licitația pentru lucrările la linia de tren de mare viteză dintre Arad și Timișoara. Trenurile vor putea merge cu 160 km/h

  •Circulația trenurilor marfare prin Micălaca va deveni istorie

  •Au fost depuse 11 oferte pentru Calea ferată Timișoara – Arad. Firmele sunt din țară și din străinătate

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.