duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Italienii au câștigat licitația pentru lucrările la linia de tren de mare viteză dintre Arad și Timișoara. Trenurile vor putea merge cu 160 km/h

  de Special Arad | 10 august 2022, 8:23 AM | Regional | Știri Arad

  1

  imagine cu rol ilustrativ

  CFR SA a desemnat, marți, oferta câștigătoare pentru modernizarea a 55 km dintre Arad și Timisoara, linia 310 în Mersul Trenurilor. Între cele două orașe sunt 57 km și cel mai rapid tren face 49 minute, în timp ce parcursul cel mai lent durează 108 minute. Trenurile vor putea rula cu 160 km/h pe cele mai rapide porțiuni.

  Licitația publică câștigată se referă la achiziția serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare pe secțiunea Ronaț Triaj – Arad, reprezentând lotul 4 din proiectul „Modernizarea liniei CF Caransebes – Timișoara – Aradˮ, care are ca scop creșterea vitezei de circulație la 160 km/h pentru trenurile de călători și 120 km/h pentru trenurile de marfă.

  Oferta financiară depusă de Asocierea WEBUILD SPA – Partecipazioni Italia SPA – SALCEF SPA – Timișoara – Arad Lot 4, în valoare de 2.184.174.656,60 lei, fără TVA, a fost desemnată câștigătoare, contractul de achiziție publică urmând a fi încheiat și semnat de ambele părți la finalul perioadei legale de contestații, potrivit opiniatimisoarei.ro. Amintim că aceeași asociere italiană a câștigat licitațiile și pentru Lotul 1 Caransebeș – Lugoj și Lotul 3 Timișoara Est.

  Durata de implementare a contractului este de 102 luni, din care: 42 de luni pentru proiectare și executia lucrărilor, 60 de luni reprezentând perioada de garanție a obiectivului.

  Sursa de finanțare va fi asigurată prin Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR), Componenta 4 – Transport sustenabil.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.