Arhitectul șef al Municipiului Arad, Sorin Ciurariu, urmărit penal alături de încă cinci persoane de DNA Timișoara

  de Raluca Medeleanu | 9 March 2023, 12:43 PM | Regional | Știri Arad

  2

  DNA Timișoara a început urmărirea penală a lui Sorin Ciurariu, actualmente arhitect șef al Municipiului Arad, și a încă șase persoane într-un dosar ce vizează autorizații de construire întocmite ilegal – scriu jurnaliștii de la Pressalert, care citează și Renașterea, ziarul care a documentat cazul.

  Urmărirea penală față de Sorin Ciurariu se referă la fapte pe care acesta le-ar fi făcut pe vremea în care ocupa aceeași poziție însă la Timișoara. Acesta este suspect, alături de fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, Simona Drăgoi – atunci secretar general interimar al Primăriei Timișoara, Gabriela Borcsi – atunci șef Serviciu Autorizări și Certificări în cadrul Direcției Generale de Urbanism de la Primăria Timișoara și Lucreția Croitoru – consilier Urbanism de la Primăria Timișoara, în 2018. A șasea persoană căreia procurorul DNA i-a atribuit calitatea de suspect este arhitectul Miron Șuteu, cel care a întocmit documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de construire și care acum este anchetat de procurorii anticorupție pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, notează pressalert.ro.

  Menționăm că am încercat să obținem un punct de vedere din partea arhitectului șef Sorin Ciurariu, însă acesta are telefonul închis.

  O autorizație de construcție ilegală

  Întreg mecanismul a fost detaliat în trecut de renasterea.ro. Problemele ar fi apărut în 2018, când doi locatari dintr-o casă alăturată de pe Strada Muncitorilor din cartierul Fratelia, au observat că pe stradă în loc să fie construit, așa cum era anunțat, un „duplex cu două unități locative și două SAD-uri” s-a ridicat o clădire imensă, cu opt apartamente. Unul dintre vecini a sesizat neregula funcționarilor de la Primăria Timișoara. Cum nu a avut nicio reacție din partea lor, bărbatul s-a adresat instanței, împreună cu o vecină. Instanța a dispus anularea autorizației de construire care ar fi fost emisă prin încălcarea legii de funcționarii Primăriei Timișoara, în baza căreia investitorul imobiliar a ridicat clădirea în cauză.

  DNA Timișoara a intrat pe fir la finalul anului trecut, când a început audierile, iar acum a început urmărirea penală pentru cei șase suspecți menționați.

   

  • Citește și: Aradul are un nou arhitect-șef, „de import” de la vecini. Radu Drăgan a intrat la pensie • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. …tre sa zică repede // tot ce știe, despre de ce și de câte ori i-a deschis ușa arhitectului care a pus în scena mizeria
   …tre sa zică de câte ori a fost avertizat despre acel arh scelerat și demagog și în câte alte cazuri ciudate l-a mai ajutat

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.