Certificatul de urbanism pentru drumul expres Arad-Oradea a fost semnat

  de Special Arad | 16 September 2021, 8:06 PM | Administraţie

  0

  Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a semnat astăzi certificatul de urbanism pentru realizarea drumului expres Arad-Oradea. 

  Traseul este amplasat pe teritoriul administrativ a două județe: județul Bihor: de la km 0+000 până la km 58+550 (localitățile: Oradea, Sântandrei, Nojorid, Sânnicolau Român, Gepiu, Cefa, Mădaras, Salonta, Ciumeghiu, Avram Iancu) și județul Arad: de la km 58+550 până la km 118+595 (localitățile: Zerind, Chișineu-Criș, Socodor, Șimand, Zimandu Nou, Șofronea, Arad). Lungimea totală a traseului este de cca. 119 km. 

  ,,Am semnat astăzi certificatul de urbanism pentru drumul expres Arad-Oradea. Pe teritoriul județului Arad, drumul expres începe în partea de vest a localităților Zerind și Iermata Neagră și se desfășoară spre sud printre localitățile Chișineu-Criș și Socodor. Traseul continuă în lungul DN79, pe partea de vest a localităților Nădab, Șimand și Zimandu Nou. În continuare, drumul expres ocolește municipiul Arad pe partea de nord-vest și face joncțiunea cu varianta de ocolire Arad la nivel de autostradă în nodul rutier proiectat la intersecția variantei de ocolire cu DN7”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. 

  În județul Bihor, drumul expres începe din sud-estul localității Oradea, din drumul de legătură Centura Oradea-A3, aflat în faza de execuție, și se desfășoară spre sud, ocolind localitatea Livada de Bihor pe partea de est. Traseul drumului expres continuă în lungul căii ferate Oradea-Arad, pe partea de vest a localităților  Nojorid, Gepiu și pe partea de est a localității Inand. În continuare, drumul expres ocolește localitatea Salonta pe partea de est și revine pe partea de vest a căii ferate Oradea-Arad și DN79, la vest de localitățile Ciumeghiu și Avram Iancu. 

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.