Certificat de vaccinare fals, depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici

  de Special Arad | 23 November 2021, 6:22 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat un cetăţean român, care se întorcea din Austria şi care a prezentat la intrarea în ţară un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 care s-a dovedit a fi fals.

  Astăzi, 23.11.2021, în jurul orei 04:20, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român călătorind ca pasager în trenul care circulă pe relația Viena – București Nord.

  Cu ocazia verificării documentelor de călătorie, bărbatul a prezentat pe telefon un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, prevăzut cu cod QR, deoarece venea din Austria care se află în  zona roșie a țărilor cu risc epidemiologic.

  În urma verificării codului QR de către poliţiştii de frontieră, s-a constatat că acesta aparţine de fapt unei alte persoane, iar certificatul prezentat la control de către bărbat cu datele sale de identitate este fals.

  În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.