Unde mergem în vacanţă? Care sunt ţările europene care încă mai cer certificat Covid

  de - | 1 June 2022, 8:16 AM | Internaţional | Recomandările editorilor | Turism

  0

  Unde plecăm în vacanţă? Multe țări au renunțat la cerința de a prezenta certificatul digital Covid, precum Grecia, Bulgaria, Austria, Croația, ori Marea Britanie. Sunt totuși țări care încă îl cer. Iată care sunt condițiile de intrare în acele țări europene care sunt în această categorie din urmă:

  Pasagerii care intră în Spania pe cale aeriană (cu excepția minorilor de până la 12 ani și a pasagerilor aflați în tranzit internațional) trebuie să prezinte Certificatul COVID Digital al UE sau echivalent UE care:

  – atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19
  – atestă rezultatul negativ al unui test diagnostic de infectare activă. Test PCR realizat în ultimele 72 de ore anterioare intrării în Spania sau test antigen realizat în ultimele 24 de ore anterioare intrării în Spania.
  – atestă recuperarea post-COVID-19, de la care au trecut minim 11 zile, dar nu mai mult de 180 de zile.

  La intrarea în Franța este nevoie de certificat de vaccinare cu un vaccin autorizat de UE. Cei nevaccinați trebuie să prezinte:

  -fie un test molecular tip PCR, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Franța, fie un test antigen, efectuat cu maximum 48 ore înainte de intrarea în Franța. Sunt exceptați pasagerii aflați în tranzit aeroportuar, pentru care statul de destinație finală nu solicită testul;
  -fie un certificat de recuperare de COVID-19, care atestă o infectare confirmată cu cel puțin 11 zile și maximum șase luni anterior.

  Cei care doresc să intre pe teritoriul Italiei au obligația de a prezenta: certificatul digital UE pentru COVID-19 care atestă una din situațiile următoare:

  -vaccinarea anti-SARS-CoV-2 cu schemă completă (pentru vaccinuri cu administrare în doză unică sau două doze) efectuată cu mai puțin de nouă luni în urmă;
  -vaccinarea anti-SARS-CoV-2 cu schemă completă și doză boosterl;
  -vindecarea de COVID-19 care a avut loc în urmă cu 6 luni;
  -efectuarea unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ, cu 72 de ore anterior intrării în Italia sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ, cu 48 de ore înainte.

  Dacă vizitează Turcia, nu vor intra în carantină cei care prezintă:

  – dovada vaccinării cu două doze de vaccin (listat de OMS sau Turcia pentru utilizare de urgență)/1 doză pentru Johnson & Johnson și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la ultima doză sau dovada recuperării după infectarea cu COVID-19 în ultimele 6 luni. Cu condiția ca intrarea în Turcia să aibă loc începând cu a 28-a zi de la rezultatul primului test PCR pozitiv sau rezultatul unui test negativ PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Turcia sau rezultatul unui test negativ rapid antigen, efectuat cu maxim 48 ore înainte de intrarea în Turcia. Cu condiţia să fie emis în limba engleză de o unitate medicală certificată (testele antigen efectuate acasă și care nu sunt însoțite de certificare medicală NU sunt acceptate).

  Atenție! În situația în care turiștii se infectează/sunt depistați pozitiv COVID-19 pe teritoriul Turciei, hotelierii își rezervă dreptul de a imputa plata carantinării.

  Și în Portugalia este nevoie de certificatului Digital COVID al UE. Sau a dovezii efectuării unui test de amplificare a acidului nucleic – NAAT (include testul RT-PCR convențional, în timp real, sau testul rapid de amplificare a acidului nucleic). Sau a unui test rapid antigen pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, efectuat în cele 72 de ore, respectiv 24 de ore anterioare orei îmbarcării.

  sursa: ziarulromanesc.at.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.