Cercetătorii au creat o „mănușă vie”
Specialiştii MIT au creat o așa numită „mănuşă vie”, care conţine, mai exact, celule din bacteria E.coli. Iată la ce ar folosi o astfel de mănușă:
Materialul „viu”, adică un hidrogel umplut cu celule ale bacteriei E.coli, se luminează atunci când intră în contact cu anumite substanţe chimice. Pentru că hidrogelul conţine 95 la sută apă, nu se rupe când este întins, iar bacteriile rămân în interiorul său. Celulele sunt programate ca, odată ce intră în contact cu toxinele, să se lumineze.
Experţii spun că bacteriile pot fi învăţate să răspundă şi la alte chimicale şi, în viitor, ar putea fi folosit pentru găsirea de probe în anchetele criminalistice, diagnosticări medicale sau monitorizarea nivelului de poluare.
Pentru mai multe amănunte urmăriți emisiunea „Jurnalul de Științe”, cu Teodora Băloi, pe Digi World, în fiecare vineri, de la ora 19:00.
Comentariile portalului
nerecunoscatorilor
Un articol interesant! Ma intreb, voi cum alegeti locatia perfecta pentru un eveniment special? Este mai importanta amplasarea centrala, decorul sau flexibilitatea personalului?
Dar cine il voteaza pe asta ??? In afar de nevasta-sa si nici aia...