Cercetătorii au creat o „mănușă vie”

  de - | 14 martie 2017, 7:58 AM | Știință

  0

  Specialiştii MIT au creat o așa numită „mănuşă vie”, care conţine, mai exact, celule din bacteria E.coli. Iată la ce ar folosi o astfel de mănușă:

  Materialul „viu”, adică un hidrogel umplut cu celule ale bacteriei E.coli, se luminează atunci când intră în contact cu anumite substanţe chimice. Pentru că hidrogelul conţine 95 la sută apă, nu se rupe când este întins, iar bacteriile rămân în interiorul său. Celulele sunt programate ca, odată ce intră în contact cu toxinele, să se lumineze.

  Experţii spun că bacteriile pot fi învăţate să răspundă şi la alte chimicale şi, în viitor, ar putea fi folosit pentru găsirea de probe în anchetele criminalistice, diagnosticări medicale sau monitorizarea nivelului de poluare.

  Pentru mai multe amănunte urmăriți emisiunea „Jurnalul de Științe”, cu Teodora Băloi, pe Digi World, în fiecare vineri, de la ora 19:00.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.