luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dosarul Hexi Pharma: bacterie ucigașă depistată în dezinfectaţii folosiţi în 300 de spitale

  de Special Arad | 15 decembrie 2017, 10:48 AM | Naţional

  0

  Procurorii au găsit e-mailuri în care fabrica Hexi Pharma îl avertiza pe Dan Condrea că a depistat în bidoanele de suprasept bacteria PSEUDOMONAS, pe care dezinfectantul ar fi trebuit să o omoare în spitale. Biocidele contrafăcute erau atât de ineficiente că erau ele însele contaminate cu germeni, scrie tolo.ro.

  Pe 28 septembrie 2011, I.P., director de producție și biochimist la Hexi Pharma, le scrie urgent patronului Dan Condrea și directorului general Flori Dinu. ”Suprasept este contaminat în continuare cu Pseudomonas aeruginosa!”, îi anunță, îngrijorat, omul din fabrică.

  Aşadar, un germene periculos trăia în bidoanele care urmau să ajungă în spitale ca să omoare exact acel germene, printre alte bacterii, viruși și spori.

  E-mailurile sunt astăzi la dosarul care a devenit public. Și ele atestă cât de mare a fost frauda.

  Citește continuarea pe Realitatea.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.