luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Centrul de vaccinare de la Pecica și-a deschis porțile! Gheorghe Falcă a fost printre primii „sub ac”

  de Andreea Daniela B. | 18 ianuarie 2021, 4:20 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Vaccinarea în etapa a II-a a început, iar la nivelul județului Arad au mai rămas doar șase centre dintr-un total de 26 câte au fost anunțate inițial. Situația la nivel național arată că există doritori și pentru moment listele sunt ocupate aproape la capacitate maximă, plus că există și liste de așteptare. Din păcate lucrurile nu merg foarte bine din cauza numărului limitat de fiole pe care le-a primit țara noastră, astfel doar un număr foarte mic din populație poate să se vaccineze în această etapă.

  Citește și Situație critică! Aradul – fără locuri disponibile pentru vaccinarea anti-Covid19 până în februarie

  Arădenii care vor să se vaccineze trebuie să o facă acolo unde mai au loc, nu toți putând să își facă vaccinul în Arad, ci trebuie să meargă la Pecica, Chișineu Criș, Sebiș sau Lipova. Din acest motiv am luat legătura cu reprezentanții centrului de vaccinare de la Pecica și am încercat să aflăm care este situația acolo, la ora actuală. Se pare că, pentru că la Pecica, dar și în celelalte centre din județ, este un singur flux (un scaun), numărul maxim de vaccinați pe zi este de 60, iar în prima zi de vaccinare din etapa a II-a, până la ora 14.00, la Pecica au fost efectuate 42 de vaccinuri.

  Printre aceștia, așa cum am aflat, s-a numărat și Gheorghe Falcă care s-a prezentat în această dimineață la Pecica pentru prima doză de vaccin anti-Covid-19.

  Din cauza problemelor pe care le are platforma nu am putut afla câte persoane s-au înscris pe liste, însă știm că toată luna ianuarie este ocupată, deci teoretic sunt aproximativ 720 de persoane înscrise la Pecica. Însă acesta nu este numărul final de doritori. De asemenea, mai există și cei de pe listele de așteptare completate de medicii de familie.

  Vaccinarea se face în fiecare zi de la ora 08.00-20.00, însă programul se adaptează „din mers” în funcție de câte persoane se regăsesc pe listele de vaccinare, moment în care programul poate să fie mai lung sau mai scurt. Centrul se găsește la sala de sport din Pecica, strada 401, numărul 29.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.