duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Cele două parcuri pentru „cartierul” Vlaicu mai au de așteptat

  de Raluca Medeleanu | 16 ianuarie 2024, 4:31 PM | Administraţie | Știri Arad

  5

  Cei de la Primărie și-au pus în gând de ceva vreme să ofere mai mult spațiu verde în zona de pe o parte și alta a Căii Aurel Vlaicu („cartier”, spus impropriu), care este cunoscută că duce lipsă de parcuri, locuitorii de acolo ajungând să se plimbe chiar prin cimitire în dorința de a lua o gură de aer nepoluat.

  Primul demers a fost făcut astfel în 2021, când s-a anunțat dorința de a amenaja un parc de 3,7 hectare pe un teren situat lângă strada Secerei, iar al doilea demers a fost în 2023, când municipalitatea a pus ochii pe spațiul din spatele Bisericii Ortodoxe Șega II, din zona UTA.

  Până acum, lucrări însă pas.

  Aflăm totuși, de la primarul Călin Bibarț, la finalul ședinței CLM de marți, 16 ianuarie, că în tot acest timp s-a lucrat, în ambele cazuri, la partea de documentație. În cazul terenului din spatele bisericii, ar fi nevoie inclusiv de începerea unei acțiuni de expropriere.

  „Dorim să facem un părculeț, să extindem acel mic loc de joacă cu spațiu verde. Dar este un teren privat. Dorim să îl expropriem. La fel și acolo se încearcă întârzierea documentelor (n.red. edilul făcea referire la problemele de pe Mărului), chiar dacă ne mai întârzie un pic, finalitatea va fi aceeași: în acest an, expropriem acest teren și urmează apoi altă bătălie birocratică, pentru că trebuie și PUZ”, a spus Bibarț.

  În ceea ce privește celălalt parc, din zona străzii Secerei, primarul a spus că se apropie de finalizare întocmirea PUZ-ului.

  „Abia am început discuțiile și lucrările cadastrale acum trei ani și de abia suntem pe final cu PUZ-ul, pentru a putea trece la ultima fază: proiectare și execuție. Dar lunia rămâne aceeași: vom avea un parc mai mare, acolo, limitrof cu calea ferată, și un parc mai mic, aici, în spate la biserica de la UTA”, a concluzionat Călin Bibarț.

  Întrebat fiind dacă municipalitatea are deja o sumă pe care o estimează că va fi necesară pentru a fi alocată exproprierii, edilul a spus că nu poate fi estimată, ci va rezulta din evaluarea făcută de experți, iar evaluarea încă nu este efectuată. Banii respectivi vor fi alocați din bugetul local:

  „Legea nu le lasă să avem o altă sursă de finanțare pentru așa ceva, doar din bugetul local. Și dacă este nemulțumit proprietarul, poate să meargă în instanță să ceară o sumă mai mare. Dar noi mergem cu suma pe care o obținem în urma evaluării făcute de experți”.

  Citește și:

  Primăria intenționează să transforme un teren de 3,7 hectare din Vlaicu într-un parc · Special Arad

  Primăria vrea să amenajeze cu aproape 6 milioane de lei parcul din zona UTA · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La fel a zis și că taie conductele inestetice ruginite pline de cuiburi de șobolani de pe Titulescu de lângă calea ferată din Micalaca. Aradul nou are centrală de cartier acele conducte nu mai sunt folosite.
   Bibart îl bagă în buzunar pe mitomanul Ponta.

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. @Bombay
   Nu stiu de unde ati aflat dvs ca acele conducte nu mai sunt folosite, dar informatia e gresita. Nu cu multe zile in urma se lucra langa pasajul Voinicilor la una dintre rpbinetele pentru traversare spre zona 300 și iesea abur din greu. O fi fost de la respiratia muncitorilor? 🙂

   --1 voturi
   +1
   -1
  3. @Greiere Sunt 4 conducte de ambele părți ale caii ferate și merg pe sub podul rutier Micalaca peste Mureș în Aradul Nou.
   Boschetarii stau sub conducte ca sunt calde vizavi de universitatea UAV, agentul termic ajunge și în Aradul nou dacă tu ști direct de la CET ca funcționează centrala de cartier Aradul Nou în parametrii, eu ma îndoiesc ca da.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.