Noua centrală de cartier din Aradul Nou, care va înlocui termoficarea de la CET-ul „mare”, va fi dată în folosință în această lună

  de Raluca Medeleanu | 13 octombrie 2020, 5:02 PM | Administraţie | Știri Arad

  1

  După un an de lucrări, iată că mai sunt doar maxim două săptămâni până când punctul termic din Aradul Nou va deveni oficial furnizorul de încălzire al întregului cartier.

  În 2019, Primăria a alocat nu mai puțin de 30,5 milioane de lei pentru reabilitarea rețelei de transport a energiei termice din cartierul Aradul Nou, unde punctul termic a fost pe această cale transformat în centrală termică de cartier. Motivul pentru această transformare are de a face cu distanța mare față de centrala principală CET. Prin această modernizare, clădura va pătrunde cu mai multă forță în apartamentelor locuitorilor din acest cartier al Aradului. De asemenea, în cadrul aceluiași proiect s-au alocat bani și pentru modernizarea porțiunii de rețea de distribuție, care reprezintă în jur de 9% din lungimea totală.

  Primarul Călin Bibarț a declarat în ultima ședință CLM că, deși noul sistem de încălzire va fi operațional în aproximaiv două săptămâni, vechea conductă care străbate cartierul Aradul Nou nu va fi încă demolată întrucât va fi păstrată drept „plan B”, în cazul în care apare vreo avarie neprevăzută la această nouă centrală de cartier și, astfel, locuitorii să nu aibă surprize neplăcute în timpul sezonului rece.

  Acum, la finalul proiectului pe partea de Aradul Nou, aflăm de pe SEAP că se alocă suma de 166.000 lei (inclusă în acea sumă totală) către firma Elsaco Electronic S.R.L, cea care s-a ocupat cu toate lucrările de până acum, pentru că a mai fost necesară realizarea anumitor subtraversări. După care, ca ultim pas, urmează ca CET Hidrocarburi să preia în acte „produsul finit”, iar pe viitor – cine știe? – noua centrală de cartier ar putea să fie un punct de pornire pentru o eventuală extindere și către furnizarea încălzirii în sistem centralizat către cartierul Sânicolau Mic, care la ora actuală nu este legat la CET.

  În ceea ce privește pornirea încălzirii pentru sezonul rece, CET Hidrocarburi a anunțat că începând de astăzi, 13 octombrie, a început furnizarea încălzirii, însă deocamdată etapizat.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.