Primăria vrea să amenajeze cu aproape 6 milioane de lei parcul din zona UTA





Consilierii locali au aprobat un studiu de fezabilitate pentru amenajarea parcului din zona UTA, din spatele Bisericii Ortodoxe (Parohia Șega II). Investiția este estimată să coste aproape 6 milioane de lei (circa 1,2 mil. euro).
Proiectul de hotărâre a fost aprobat prin votul a 16 consilieri, 4 consilieri de la USR abținându-se însă de la vot.
Primarul Călin Bibarț a explicat că pentru realizarea proiectului va fi nevoie mai întâi de exproprierea părții de teren dinspre clădirea ANAF, care este deținută de privați. Este vorba de terenul pe care s-a aflat fosta cantină din zonă. Nu a știut însă să ne informeze asupra sumei la care se va ridica această expropriere, întrucât nu s-ar fi analizat acest aspect până nu s-a aprobat studiul de fezabilitate.
Studiul de fezabilitate și studiul de peisaj aferent proiectului a fost realizat de Biroul Individual de Arhitectură Mihai Moldovan, iar sudoul geotehnic de firma Lucru Bine Făcut SRL.
„Zona Bisericii Ortodoxe merită o atenție deosebită impusă și de renovarea recentă a acesteia, dar și de faptul că este o zonă traficată intens. În acest sens, se impune o adaptare și modernizare a spațiilor verzi din zona din spatele bisericii până la strada Poetului, respectiv aleea pietonala din proximitatea locului de joacă până la sediul Agenției Naționale de Administrație Fiscală, pentru care în ultimii ani nu au fost realizate lucrări de modernizare, ci doar de întreținere a acesteia, fapt pentru care este necesară o propunere a unei viziuni originale, unitare, capabile să atragă și să susțină o dezvoltare urbana durabila a zonei în jurul unui viitor parc”, se arată în referatul de aprobare a proiectului.
Aflăm din studiul de fezabilitate că partea din mijloc a parcului ar urma să fie amenajată din piatră naturală-granit și va avea inclusiv o pergolă din lemn. În imediata vecinătate, va fi amplasată o fântână arteziană, cu jocuri de lumini LED. De asemenea, vor mai fi amplasate pergole de acest fel și la 5 intrări din parc. Va exista și o zonă special amenajată pentru fitness în aer liber, va fi amplasată și o toaletă cu dotări inclusiv pentru persoanele cu handicap, iar parcul va avea sistem de supraveghere video și wi-fi. Se vor cumpăra coșuri de gunoi noi, mobilier nou și corpuri de iluminat noi.
Durata de execuție a lucrărilor ar fi 6 luni, însă întregul proiect (cu întocmirea tuturor documentelor necesare: proiect tehnic, caiet de sarcini etc.) este estimat să dureze aproape patru ani.
Comentariile portalului
V-ați autohăcuit. Se mai întâmplă dacă nu ești atent la proceduri... Mie îmi apar, cu asta în care vă răspund, 17. Noa, dar eu sunt susț (...)
Doar o dilema care s-ar putea sa nu apara public: cum se face ca pe pagina principala in coloana din dreapta cu titul acestui articol al d-lui Notaros la final (...)
Este adevarat ceea ce scrieti,insa nu trebuie omis faptul ca Spitalul s-a dotat cu un sistem inteligent de acces,de plata a accesului,asa ca sa nu minimalizam eforturile (...)