sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria vrea să amenajeze cu aproape 6 milioane de lei parcul din zona UTA

  de Raluca Medeleanu | 16 octombrie 2023, 11:47 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  8

  Consilierii locali au aprobat un studiu de fezabilitate pentru amenajarea parcului din zona UTA, din spatele Bisericii Ortodoxe (Parohia Șega II). Investiția este estimată să coste aproape 6 milioane de lei (circa 1,2 mil. euro).

  Proiectul de hotărâre a fost aprobat prin votul a 16 consilieri, 4 consilieri de la USR abținându-se însă de la vot.

  Primarul Călin Bibarț a explicat că pentru realizarea proiectului va fi nevoie mai întâi de exproprierea părții de teren dinspre clădirea ANAF, care este deținută de privați. Este vorba de terenul pe care s-a aflat fosta cantină din zonă. Nu a știut însă să ne informeze asupra sumei la care se va ridica această expropriere, întrucât nu s-ar fi analizat acest aspect până nu s-a aprobat studiul de fezabilitate.

  Studiul de fezabilitate și studiul de peisaj aferent proiectului a fost realizat de Biroul Individual de Arhitectură Mihai Moldovan, iar sudoul geotehnic de firma Lucru Bine Făcut SRL.

  teren parc zona uta biserica parohia sega IIsf amenajare parc uta

  „Zona Bisericii Ortodoxe merită o atenție deosebită impusă și de renovarea recentă a acesteia, dar și de faptul că este o zonă traficată intens. În acest sens, se impune o adaptare și modernizare a spațiilor verzi din zona din spatele bisericii până la strada Poetului, respectiv aleea pietonala din proximitatea locului de joacă până la sediul Agenției Naționale de Administrație Fiscală, pentru care în ultimii ani nu au fost realizate lucrări de modernizare, ci doar de întreținere a acesteia, fapt pentru care este necesară o propunere a unei viziuni originale, unitare, capabile să atragă și să susțină o dezvoltare urbana durabila a zonei în jurul unui viitor parc”, se arată în referatul de aprobare a proiectului.

  Aflăm din studiul de fezabilitate că partea din mijloc a parcului ar urma să fie amenajată din piatră naturală-granit și va avea inclusiv o pergolă din lemn. În imediata vecinătate, va fi amplasată o fântână arteziană, cu jocuri de lumini LED. De asemenea, vor mai fi amplasate pergole de acest fel și la 5 intrări din parc. Va exista și o zonă special amenajată pentru fitness în aer liber, va fi amplasată și o toaletă cu dotări inclusiv pentru persoanele cu handicap, iar parcul va avea sistem de supraveghere video și wi-fi. Se vor cumpăra coșuri de gunoi noi, mobilier nou și corpuri de iluminat noi.

  Durata de execuție a lucrărilor ar fi 6 luni, însă întregul proiect (cu întocmirea tuturor documentelor necesare: proiect tehnic, caiet de sarcini etc.) este estimat să dureze aproape patru ani.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Va dati seama ce imaginatie, cat bun gust, cata iscusinta e in aradul asta devenit tot mai de plans din cauza looser-ilor emanati de falca daca pun aparate fitness si lumini colorate gen las vegas intr-un spatiu care s-ar fi vrut sacru? De suma umflata de vreo 8 ori nu mai zic…aici in arad toate costa functie de cati bani au nevoie la partid sau in tasca proprie. Oras fara viitor pentru aradani, dar cu potential pentru hoti si spagari.

   +18 voturi
   +1
   -1
  2. Îţi stă mintea în loc pe ce sparg banii aleşii arădenilor! Nu mai vorbesc de Piaţa Mare, de Zona Polivalentă şi de alte zone unde se cheltuiesc milioane din banii noştri, dar aşa cum scrie bine un arădean, nu se găsesc bani să se amenajeze măcar două saloane pentru mari arşi, astfel încât o femeie din Bata a trebuit dusă cu elicopterul tocmai la Iaşi! Mizerie mare şi vor fi tot ei votaţi!

   +12 voturi
   +1
   -1
  3. Iata un excelent plan prin care edilii Aradului isi dovedesc din nou inteligenta si creativitatea…Dar pe linga locul de joaca si cel de poze,poate ar fi nimerit sa fie si o mica gradina zoologica,cu animale din fauna locala,precum si niste tobogane,sa se dea enoriasii cand ies de la slujbele religioase. Bani sunt berechet,ca orasul arata bec !!!

   +9 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.