vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    Cele 10.000 de doze de vaccin anti-Covid-19 au ajuns în țara: „Asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat sau că uităm de măsurile care sunt obligatorii”

    de Andreea Daniela B. | 25 decembrie 2020, 2:05 PM | Coronavirus | Sănătate | Știri Arad

    0

    (foto: DRDP Timișoara)

    Vaccinul anti-Covid-19 a fost așteptat astăzi la Nădlac, însă acsta a ajuns cu întârziere. Începând cu ziua de ieri a fost anunțat faptul că încărcătura cu cele 10.000 de doze de vaccin vor ajunge în jurul orei 12.00, ulterior fiind confirmată ora 13.00.

    Pregătiri pentru debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în România: Raed Arafat, Secretar de Stat în MAI, Valeriu Gheorghiță, Președintele CNCAV și Constantin Spînu, șeful Direcţiei informare şi relaţii publice – MAPN, au plecat în această seară înspre Arad. Mâine, 25 decembrie, primele 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 vor intra în România, prin Vama Nădlac 2. Ora aproximativă de intrare în țară a primelor doze de vaccinuri este 12.00”, se arăta într-un comunicat al celor de la RO Vaccinare.

    FB IMG 1608895231575

    „Asistăm la un moment istoric. Acest moment arată că lumea a găsit o solutie pe care începem să o aplicăm. Vedem cum Uniunea Europeană a reușit să nu dezamăgească cetățenii din toată Europa. Cum a intrat astăzi un camion cu vaccin la noi în țară, așa a intrat în multe tări din U.E. A fost un efort imens, însă este o speranță, lumina de la capătul tunelului. Totuși, asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat sau că uităm de măsurile care sunt obligatorii. Este doar începutul care va dura până va avea un impact. De azi luptăm pe două frontuni, unul de combatere a virusulu Sars-Cov-2 și un al doilea front, cel de vaccinare. Începerea vaccinării nu înseamnă că ne scoatem masca și nu ne mai interesează. Când vom ajunge la 60-70% rata de imunizare vom putea să vorbim despre o relaxare a restricțiilor”, declară Raed Arafat.

    „Este ziua în care primim prima tranșă de vaccinuri împotriva Covid-19, o tranșă simbolică de aproximativ 10.000 doze. Va ajunge în 26 decembrie la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Aceasă primă tranșă va fi alocată pentru personalul sanitar implicat în lupta cu pandemia. Ma bucur că exista atâta interes pe tema vaccinării, că există dezabatere publică, toate aceste lucruri ne obligă și ne motivează. Împreuna cu grupul de experți, toate aceste activități sunt sincronizate și în acord cu ceea ce se intâmplă in toată Europa. Suntem pregătiți să demarăm campania în codiții de siguranță. Avem o strategie de vaccinare în care sunt prevăzute cele 3 etape: persoane din sistemul medical, populația la risc și într-un final vaccinarea populației generale”, declară Valeriu Gheorghiță, Președintele CNCAV.

     

    Vaccinarea anti-Covid din țara noastră va începe oficial în data de 27 decembrie.

    Cu ocazia Zilelor europene ale vaccinării în România, în perioada 25-27 decembrie, vor fi organizate, în București și în toate regiunile țării, o serie de activități menite să marcheze debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Acțiunile vor începe vineri, 25 decembrie, odată cu intrarea în țară, prin Vama Nădlac 2 (județul Arad) a primelor 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19. Ora aproximativă de intrare în țară a primelor doze de vaccinuri este 12.00.

    Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Ora aproximativă de sosire a vaccinurilor la Institutul Cantacuzino este 07.00. Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Evenimentul de vaccinare de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” va începe duminică, 27 decembrie, la ora 09.00.

    În aceeași zi, acțiuni similare vor fi organizate și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, după ora 10.00
    – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov
    – Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, București
    – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera
    – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca
    – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa
    – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova
    – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi
    – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare
    – Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava
    – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara

     

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.