joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cel mai mare producător de pâine din România, cumpărat de grupul mexican Bimbo, unul dintre cele mai mari din lume

  de Special Arad | 15 ianuarie 2023, 1:39 PM | Naţional

  0

  Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România, a fost vândut grupului mexican Bimbo, unul dintre cele mai mari din lume pe această nişă, au transmis surse apropiate tranzacţiei pentru Profit.ro.

  Potrivit sursei citate, Vel Pitar a fost delistată de la bursă în 2006 de acţionarul majoritar Broadhurst, condus de managerul Andrei Siminel. De asemenea, compania este parte a grupului New Century Holdings (NCH), ale cărui afaceri sunt coordonate la nivel local de Andrei Siminel.

  Conform datelor Profit.ro, tranzacţia este finalizată şi urmează a fi anunţată săptămâna viitoare pe bursa mexicană, unde este listat grupul Bimbo, odată cu redeschiderea acesteia.

  Bimbo, fiind un grup de panificaţie, a preferat să cumpere numai Vel Pitar, nu şi business-ul de morărit Şapte Spice, controlat de acelaşi fond de investiţii american Broadhurst, administrat de NCH.

  Reprezentanţii NCH au confirmat informaţiile Profit.ro. „Acţiunile societăţii Vel Pitar SA au fost vândute către grupo Bimbo”, au transmis aceștia.

  Grupul mexican Bimbo, pe piaţă din 1943, este unul dintre cele mai importante la nivel global, cu operaţiuni în 33 de state din America, Europa, Asia şi Africa şi 197 de brutării, având afaceri anuale de circa 15 miliarde dolari. În Europa mai este prezent în Spania, Franţa, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Rusia, Elveţia şi Ucraina.

  Vel Pitar este o companie deținută de investitori americani (NCH Capital), dar construită și condusă de o echipă exclusiv românească, pe un parcurs de peste 24 de ani. Este cel mai mare producător de pâine și produse de panificație din România.

  Grupul deține 12 fabrici de pâine în zece județe din țară și în București, având peste 170 de magazine proprii.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.