miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ceasul Garmin Vivoactive 5, lansat cu ecran tactil AMOLED și o baterie de lungă durată

  de Special Arad | 26 septembrie 2023, 8:04 AM | IT

  0

  (foto: Garmin.com)

  Compania americană Garmin a anunțat zilele trecute noul ceas inteligent Garmin Vivoactive 5. Noul ceas este succesorul lui Garmin Vivoactive 4, care a debutat în urmă cu mai bine de doi ani. Ceasul inteligent Garmin este mai ieftin în comparație cu predecesorul său, dar primește mai multe îmbunătățiri, cum ar fi durata de viață extinsă a bateriei, o nouă funcție de detectare a somnului și un mod de scaun cu rotile pentru persoanele cu diferite dizabilități.

  Începând cu exteriorul, Vivoactive 5 păstrează forma rotundă, care este construită pe o lunetă din aluminiu anodizat cu margini conturate și o carcasă din polimer cu fibre, eliminând oțelul inoxidabil. Noul material face ca smartwatch-ul să fie semnificativ mai ușor la 36 de grame în comparație cu 50 de grame ale Vivoactive 4 obișnuit, potrivit site-ului Nexpit.

  O altă schimbare majoră la ceasul Garmin Vivoactive 5 este afișajul tactil AMOLED. Ceasul este disponibil într-o singură dimensiune, la o circumferință de 1,2 inch (3,05 cm), cu o rezoluție de 390 x 390 pixeli și acceptă un mod de afișare permanent Always on Display. Ecranul este protejat de sticla Corning Gorilla Glass 3.

  În afară de hardware, există și caracteristici suplimentare pe partea de urmărire a sănătății și a fitness-ului a ceasului. Include un nou antrenor de somn și detectarea somnului, oferind perspective mai ample despre somn și sesiunile de odihnă. Introducerea Body Battery măsoară nivelul de energie împreună cu beneficiile antrenamentului și timpul de recuperare.

  Ceasul Garmin Vivoactive 5 are și un mod scaun cu rotile – wheelchair mode, care a fost anunțat prima dată de Garmin cu modelul Venu 3. Acest lucru le permite persoanelor cu handicap și persoanelor în scaune rulante să urmărească numărul de împingeri zilnice, pe lângă primirea alertelor de schimbare a greutății și capacitatea de a se bucura de scaunul cu rotile prin antrenamente specifice.

  Garmin a încorporat, de asemenea, o baterie cu durată de viață mai lungă în Vivoactive 5. Ceasul poate rezista aproximativ 11 zile între încărcări în modul smartwatch, cu până la 4 zile mai mult decât modelul anterior. Spre deosebire de Venu 3, Vivoactive 5 nu are apeluri Bluetooth la încheietura mâinii. Cu toate acestea, Garmin a păstrat suportul pentru notificări pentru dispozitivele iPhone și Android. În plus, ceasul primește Garmin Pay prin NFC și stocare de muzică la bord.

  Garmin Vivoactive 5 costă 299 USD pe magazinul online al companiei și este disponibil în culorile negru, crem/auriu, roz orhidee și bleumarin.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.