joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Huawei a lansat smartwatch-ul GT 2 Pro cu ECG și trackerul de fitness Band 6 Pro

  de Special Arad | 14 august 2021, 2:14 PM | IT

  0

  (foto: Huawei)

  Huawei a lansat două noi articole portabile în China și adaugă senzor ECG dispozitivelor sale pentru prima dată. Huawei Watch GT 2 Pro adaugă măsurarea electrocardiogramei, ceea ce altfel este un upgrade important față de modelul anterior Huawei GT 2 Pro. Și Huawei Band 6 Pro vine cu un senzor pentru detectarea temperaturii corpului la banda de fitness. Ambele modele au fost lansate împreună cu noua serie emblematică Huawei P50.

  Pentru cei neinițiați, Huawei Watch GT 2 Pro a fost cel mai important ceas inteligent al companiei, până când Huawei Watch 3 cu HarmonyOS a fost lansat la începutul acestui an. Huawei Watch GT 2 Pro este o nouă variantă, un upgrade a lui Watch GT 2 Pro, care vine cu ECG, conform Universmartphone.

  Senzorul ECg este singura noutate pe acest smartwatch, restul specificațiilor rămânând la fel. Huawei Watch GT 2 Pro are un ecran AMOLED de 1,39 inch (3,53 cm), afișaj din safir și carcasă din titan. Versiunea standard este deja axată pe sănătate, cu senzor pentru măsurarea ritmul cardiac, SpO2, urmărirea stresului și monitorizarea somnului – dar prezența ECG plasează ceasul Huawei într-o galerie de elită de articole portabile, cu Apple, Fitbit, Samsung și Withings.

  Dar nu vă așteptați să vedeți acest model în SUA, Europa și nici în România. Agenția americană FDA (Food and Drug Administration) și CE trebuie să elimine ECG din acest smartwatch pentru a putea fi utilizat în SUA și UE. Având în vedere că Huawei este, în esență, exclus din SUA, iar produsele sale nu primesc lansări oficiale acolo, nu există nicio șansă ca acesta să primească aprobarea FDA. Certificarea europeană este puțin mai realistă. Huawei se bucură de vânzări decente în Europa, deci este o mică posibilitate.

  Pe de altă parte Huawei Band 6 Pro este un tracker de fitness mai interesant. Este în mare parte același tracker de fitness cu Huawei Band 6. Singura noutate fiind senzorul pentru măsurarea temperaturii corporale.

  Trackerul Huawei Band 6 Pro are un afișaj AMOLED de 1,47 inch (3.73 cm), are senzor de ritm cardiac, măsurarea oxigenului din sânge, monitorizarea somnului și urmărirea stresului. Oferă o durată de viață a bateriei de două săptămâni, cu o utilizare moderată. Este aproape de nivelul lui Samsung Galaxy Fit 2. Banda de fitness Huawei Band 6 Pro oferă și 96 de moduri de antrenament. Este alături de modelul Samsung, printre cele mai bune trackere de fitness de pe piață, chiar dacă unele dintre caracteristicile sale nu se bucură de aceeași capacitate și implementare ca rivalii.

  Huawei Watch GT 2 Pro cu ECG va fi lansat pentru 3.088 CNY (~478 dolari). Band 6 Pro va fi comercializat în China pentru 449 CNY (~69 USD). Huawei nu a spus nimic despre o disponibilitatea în afara Chinei, cum am scris mai sus puțin probabil să ajungă oficial în Europa.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.