Cea mai frumoasă remiză! UTA a câștigat un punct cu Mioveni după un meci care a făcut o bună reclamă fotbalului

  de Lucian Dănilă | 15 septembrie 2019, 6:11 PM | Sport | Topic special

  0

  UTA a obținut doar un rezultat de egalitate pe teren propriu în compania celor de la CS Mioveni. A fost 1-1, dar meciul putea fi câștigat atât de arădeni, cât mai ales de argeșeni, lucru pe care l-au spus și cei doi antrenori la finalul partidei.

  Arădenii au început destul de dezlânat jocul și încă din primele minute atacanții celor de la Mioveni și-au arătat incisivitatea. De altfel, Coșereanu avea să și marcheze în minutul 8, în urma unei lovituri de cap după o centrare a lui Ghiță. Nu peste mult timp, Balint, atacantul Mioveniului, a scăpat pe zonă centrală singur cu portarul Iacob, dar acesta a respins cu piciorul și a ținut echipa arădeană în meci. Ce a urmat a fost o bună propagandă fotbalului. UTA a început să atace în valuri și, după acțiuni foarte reușite, fotbaliștii arădeni au ratat cu o seninătate incredibilă.

  Ocazia lui Ioniță din minutul 30 a fost monumentală. Buhăcianun a driblat portarul, a așezat în fața porții pentru Ioniță, dar atacantul care a jucat în trecut și în Bundesliga a trimis pe lângă din 5 metri! Fundașii Mioveniului erau înmărmuriți și nu înțelegeau cum de mingea nu a intrat în poartă. Romario Moise și Miculescu au ratat și ei ocazii bune, dar egalarea avea să vină înainte cu două minute de intrarea la vestiare. Stancu a tras la poartă, Croitoru a respins în sus, Ilie a câștigat duelul la cap cu adversarul său, i-a trimis lui Ioniță și atacantul a marcat din voleu de la opt metri de poartă.

  Repriza a doua s-a jucat de la o poartă la alta. UTA nu a reușit să își subordoneze adversarul, iar jocul de posesie nu a mai fost la același nivel ca și în a doua parte a primei reprize. Chiar și așa, Buhăcianu și Miculescu au ratat ocazii rarisime. Vârful de atac arădean a fost bine lansat de Ioniță, a ajuns la minge înaintea portarului Croitoru, a trimis cu capul peste acesta spre poarta goală dar mingea a trecut pe lângă bară. Ratarea lui Miculescu a fost și mai mare. Rus a driblat tot pe partea stângă de atac, a pasat în fața porții unde Miculescu era liber, dar tânărul jucător al arădenilor a lovit mingea rău și Raul Costin a respins de pe linia porții. Au fost două ocazii care puteau face ca cele trei puncte să rămână la Arad. Dar, poate, era injust…

  În ciuda dărurii, a voinței jucătorilor arădeni de a câștiga acest meci, formația din Mioveni a arătat că nu degeaba se află pe locul al 3-lea și a câștigat pe terenul Buzăului sau meciul cu adversara din județ, FC Argeș. Atacanții echipei din Mioveni au scppat de încă trei ori singuri cu portarul Iacob, dar acesta efectiv a făcut minuni între buturi. Ultima astfel de intervenție a avut-o chiar în minutele de prelungiri, atunci când Massaro a avut victoria în vârful bocancului, dar Iacob a scos cu piciorul.

  Stadionul a fost plin, spectatorii au creat o atmosferă cum nu prea vedem la meciurile din Liga 1, iar cele două echipe au dat totul pentru a obține cele trei puncte. UTA a câștigat un punct după un meci pe care, liniștit, putea și să îl piardă.

  A fost, în ciuda amărăciunii faptului că UTA nu a câștigat, cel mai frumos egal văzut în ultimii ani la Arad.

  UTA – CS Mioveni 1-1 (1-1)

  Alex Ioniță 43 / Coșereanu 8

  UTA: Fl. Iacob – Andr. Rus, Fl. Ilie, Şeroni, Bg. Stancu (Tomozei 70′) – Miculescu, Lorenzi, R. Moise, Bustea (Oct. Ursu 59′) -Al. Ioniţă (Cip. Rus 64′), Buhăcianu

  Rezerve neutilizate: Bolboaşă – Melinte, Dam. Isac, Hrezdac

  Antrenor: Laszlo Balint

  CS Mioveni: F. Croitoru – Rob. Ghiţă, Celea, Beţa, Burnea – Anghelina (M. Şerban 59′), R. Costin – Işfan (Massaro 64′), Hergheligiu (Ct. Alexe 87′), Coşereanu – Val. Balint

  Rezerve neutilizate: Val. Sima – Rob. Gherghe, Traşcu, Cioargă

  Antrenor: Marius Stoica

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.