duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cătălin Juncan: „În vara aceasta Meszar ne-a cerut să băgăm 3 milioane în bancă și atât… Fără să arate vreun act”

  de Lucian Dănilă | 30 august 2023, 10:35 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  A fost o zi plină astăzi pentru suporterii echipei UTA. Prima dată a venit acel anunț trist despre Mircea Rednic după ce antrenorul echipei UTA a fost supus unei operații pe cord, el suferind un infarct în timpul partidei cu FCSB. Cei de la televiziunea Digisport l-au contactat pe Alexandru Meszar, cel pe care cei de la televiziuni îl prezintă ca președintele clubului UTA deși el nu are nici o funcție oficială în club, președinte fiind Florian Voinea (n.r. știați?). Cătălin Juncan i-a dat replica în această seară la aceeași televiziune.

  De la subiectul legat de Rednic și cel al preluării sau cedării clubului UTA a fost doar un mic pas, dar Alexandru Meszar le-a spus celor de la Digisport că cei patru investitori constituiți în grupul Next Gen nu i-ar fi făcut nicio ofertă de preluare a clubului arădean.

  Meszar a mințit exact ca un politician, pentru că anul trecut chiar el vorbea deschis despre acest lucru și chiar a fost prezent într-o emisiune televizată în care a vorbit pe marginea preluării grupării arădene de Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Rudi Vizental și Marius Grada.

  După intervenția lui Meszar la Digisport, în această seară a intrat în direct într-un dialog cu Radu Naum chiar unul dintre cei patru din grupul Next Gen, Cătălin Juncan.

  „În primul rând vreau să clarific că domnul Meszar nu a deținut și nu deține o funcție oficială în club. Cu dânsul am negociat știind că este conducătorul de facto al formației. Președintele clubului este domnul Florian Voinea, care practic nu ne-am întâlnit cu el niciodată, ne-am salutat de câteva ori.

  Domnul Meszar am înțeles că a spus la televizor că noi nu am făcut nicio ofertă, că am încercat să ne facem publicitate. E o minciună totală, noi practic am negociat din februarie până în iunie, patru luni. Am ajuns la un acord în 13 iunie cu domnul Meszar, el a confirmat în scris că e de acord cu oferta, ceea ce a spus că nu a primit.

  Avem mesaje, avem absolut tot. După aceea în 14 iunie 2022 am stabilit data de 15 iunie în care ne întâlnim și semnăm parteneriatul, astfel negocierile erau încheiate și începeam preluarea clubului. Tot ce a spus este un neadevăr”, a declarat Cătălin Juncan la Digisport.
  Apoi, Juncan a vorbit despre interferența politicului cu negocierile de preluare a clubului UTA.

  „Sincer, nu știu ce stă în spatele deciziei de atunci de a bloca venirea noastră sau a atacurilor de acum. Știu doar că tot ce trebuia să se întâmple avea nevoie de girul politicului din Arad și anume de fostul primar (n.r. Gheorghe Falcă).

  Am fost invitați la o întâlnire cu domnul Falcă, la care am fost eu. Am avut acea întâlnire, domnul Falcă a spus atunci că e totul ok.

  Locuind în Statele Unite de 23 de ani nu am înțeles de ce trebuie să facem asta. Ca să răspund la întrebare (n.r. de ce nu s-au finalizat cu succes negocierile) nu a primit girul politic.

  Dacă preluăm clubul trebuie sa acceptăm și un număr de oameni în CA (n.r. consiliul de administrație) care sunt din autoritatea locală.

  Fostul primar a început să-mi explice cum a format el echipa, că a fost falimentată acum opt-zece ani. Ne-a spus că, dacă noi preluăm clubul, trebuie să acceptăm și un număr de oameni în consiliul de administrație care sunt din autoritatea locală. Noi, când am făcut acest proiect și i l-am prezentat domnului Meszar, am făcut ca în primii doi ani să rămână un ONG și apoi să facem societate pe acțiuni.

  Cum să băgăm banii noștri și să acceptăm acționari care nu vin cu bani în club? Fiind pe societate pe acțiuni, nu mai depindeam de autoritatea locală”, a continuat Juncan.

  Discuțiile au fost reluate în perioada în care UTA juca barajul cu Gloria Buzău

  Cătălin Juncan a vorbit și despre faptul că discuțiile dintre cei din grup și Alexandru Meszar au fost reluate în această vară, în perioada în care UTA juca acele meciuri de baraj cu Gloria Buzău. Cei patru s-au lovit de un nou refuz din partea lui Meszar.

  Inclusiv acum două luni am purtat niște discuții cu domnul Meszar printr-un interpus, pentru că el nu a vrut să discute cu noi. Domnul Meszar și-a băgat inclusiv soția în club, în Consiliul de Administrație, pentru că a avut putere.

  Când partenerul nostru, domnul Rudolf Vizental se ducea la Arad să facă un audit, i s-a spus să nu vină pentru că nu o să primească niciun act. A zis că vrea 3 milioane de euro în cont și atât.

  În viitor, indiferent de cele întâmplate, noi fiind toți 4 arădeni și fani UTA pur-sânge ne putem implica. O așa abordare nu se face în mediul de business. Alexandru Meszar e doar un interpus”, a încheiat Cătălin Juncan.

  Citește și:

  La fix un an de la refuzarea grupului Next Gen la UTA, Meszar se joacă din nou de-a vânzarea: „Nu vrea să vândă”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.