joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  La fix un an de la refuzarea grupului Next Gen la UTA, Meszar se joacă din nou de-a vânzarea: „Nu vrea să vândă”

  de Lucian Dănilă | 15 iunie 2023, 4:01 PM | Recomandările editorilor | Sport

  4

  A trecut un an de la ziua în care Alexandru Meszar, omul care conduce clubul UTA, a întrerupt brusc, printr-un comunicat de prost gust, negocierile cu cei patru arădeni din grupul intitulat Next Gen.

  „În urma unei analize profunde, am luat decizia ca asocierea cu noii parteneri, oameni de afaceri din țară și străinătate, să nu aibă loc.

  Această asociere, în forma agreată de dânșii, ar fi creat ambiții, orgolii și grupulețe atât în interiorul clubului cât și la nivel local, exact de ce UTA nu are nevoie. Clubul și echipa au nevoie de unitate, liniște, continuitate și stabilitate – imperios necesare pentru performanță. Este decizia pe care mi-o asum în primul rând pentru binele echipei și pentru parteneriatele vechi și stabile. Mergem înainte”, se arăta în comunicatul semnat de Alexandru Meszar pe site-ul oficial uta-arad.ro la data de 15 iunie 2022.

  Ce a urmat știm. Un an plin de probleme atât din punct de vedere managerial cât și din punct de vedere sportiv, echipa salvându-se de la retrogradare în urma unei duble de baraj cu Gloria Buzău. Un an în care datoriile clubului, datorii pe care grupul Next Gen și le asuma să le stingă, au crescut, un an în care s-au plătit salarii foarte grase unor jucători care nu au arătat nimic de acei bani, dar mai ales un an în care Alexandru Meszar a arătat cu subiect și predicat că tot ceea ce înseamnă UTA în acest moment este proprietatea sa și a familiei sale, după ce în plin „război” cu suporterii și-a adus soția, Gabriela Meszar, în organigrama clubului.

  La fix un an de când Meszar a refuzat asocierea cu grupul Next Gen, acesta a mai avut o tentativă de a ceda clubul, dar condițiile au fost și de această dată foarte dubioase. Asta reiese din declarația asumată a lui Rudi Vizental, unul dintre cei patru investitori din grupul Next Gen, care, asumat – cuvântul preferat al lui Meszar în ultimul an – ne spune:

  „Îmi asum tot ce spun. Înaintea meciului de baraj am avut o discuție cu Alexandru Meszar. Ne-am înțeles că voi veni la Arad a doua zi după meci, să discutăm condițiile în care el ar ieși din club. La finalul meciului m-a sunat să-mi spună că nu are rost să vin, fiindcă toate informațiile mi le poate da la telefon, acestea fiind foarte simple: dacă ne interesează clubul, să virăm în una-două zile o sumă în cont, fără a menționa suma, și că nu ne arată absolut niciun document.
  Am explicat cât se poate de calm că o astfel de tranzacție nu are cum să se producă, nu doar cu noi, ci cu absolut nimeni, fiindcă nimeni nu o să vireze o astfel de sumă, fără să vadă măcar o situație a contractelor, a datoriilor, a ceea ce se întâmplă la academie. A spus că revine cu informații suplimentare a doua zi. Abia după câteva zile mi-a trimis un fișier, și acela în batjocură, cu șase nume, fără nimic foarte clar și fără nicio explicație.

  Sunt în business-ul acesta de tranzacții de ani buni, am asistat la zeci de tranzacții și îmi este clar când un om nu vrea să vândă, ci doar face spectacol pentru a închide niște guri. Referitor la datoriile care s-au publicat, este vorba despre o pierdere de 400.000. Pierderea și datoriile sunt lucruri diferite. Pierderea este cea dintr-un an, nefiind cumulată cu istoricul. Dacă pierderea din ultimul an a fost de 400.000, această sumă trebuie adăugată la datoriile raportate în perioada precedentă și la care probabil mai trebuie adăugate niște datorii care sunt evidențiate pe un caiet și nu sunt în contabilitate. Cam acestea sunt informațiile. Sunt la fel de îngrijorat, ca orice suporter. Suntem într-un moment de haos total, în opinia mea”, a spus Rudi Vizental.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Te aki szar vagy -meszar- împreuna cu faraonul ( mai falconeti care ai venit la Arad cu o straița de rafie in mâna) nu va este frica de o răzbunare a unor oameni care își pierd răbdarea?! Pe mine nu ma interesează poziția voastră de rahat de conducători nelegitimi , dar ce ziceți daca intr-o seara cineva va va lasă fara boașe? Ca asta meritați , justiția corupta din romania(intenționat cu litera mica) stiu ca nu va face nimic( eventual va face cercetări sa vadă cine sunt eu de imi permit sa va ofensez aceasta fiind cea mai mare problema!) ! Chiar cred , deși pot fi învinuit- si multi lingăi vor cânta asta in cor- ca incit la violenta ,ca singura soluție de a schimba ceva spre bine este sa dispară chiar fizic niște indivizi gen falca, bode, iohannis , nastase, voiculescu, basescu, coldea, kovesi si alții ca ei!!!! Pana nu vor dispare aceștia si nu vor fi recuperate furturile făcute de aceste specimene de infractori, trădători si jigodii de ultima speța , nu avem cum sa ne eliberam de starea de robi si subordonati ai unui regim mafiot ! A trebuit sa moara oameni( vorba marelui mut) ca sa il dam jos pe ceasuescu, tot asa probabil va trebui sa avem victime si acum sa schimbam actualul regim mafiot!!! Dar acumvictimele ar trebui sa fie acest criminali amintiți!!!

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. plus valoare prin jucatori vanduti ; daca nu ai ; castigi pe minus ; ai datorie ; asta produce fotbalul nu tractoare ; nu cresti juniori ii greu sa ai plus valoare ; daca nu ai vanzare 2 ani bagi mana in buzunar sau iei credit care ii tot o datorie ; asa ce frumos ii de gargara toti suntem buni pe bani altora

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.