Primarul Călin Bibarț: „Noi nu ne băgăm la UTA, nu vrem să conducem”

  de Lucian Dănilă | 18 June 2022, 12:25 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA se scaldă în ape tulburi în aceste zile după ce negocierile dintre Alexandru Meszar și grupul de investitori format din Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudolf Vizental s-au blocat. Suporterii arădeni, în marea lor majoritate, voiau ca gruparea arădeană să intre într-o nouă etapă, una cu posibilități mai mari și cu obiective mai importante, o etapă în care Meszar să facă echipă cu cei patru și să ducă UTA spre performanțe mai bune.

  Dacă din punct de vedere sportiv UTA a reușit în acești doi ani de Liga 1 să se situeze pe locuri la mijlocul ierarhie și să își păstreze locul pe prima scenă, din punct de vedere managerial, clubul arădean tinde să se îndrepte spre… groapă. S-au acumulat peste 2 milioane datorii după doar doi ani pe prima scenă. Așa cum s-a întâmplat și în sezonul trecut, așa va fi și în acest an competițional, adică în formula actuală Meszar și colaboratorii săi de la club pot să aducă venituri de aproximativ 3,4 milioane de euro, dar cheltuielile estimate până în vara viitoare sunt de aproximativ 5,3 milioane de euro. Asta ar aduce un plus de încă aproximativ două milioane de euro la datorii iar perspectivele nu arată deloc bine. Matematica ne spune că vara viitoare ar putea să găsească clubul UTA cu datorii de peste 4 milioane de euro.

  Nici acele garanții din drepturile de televizare nu mai sunt tocmai o garanție pentru că Alexandru Meszar s-a împrumutat deja cu anumite sume de bani garantând cu drepturile de televizare care ar urma să intre în luna octombrie în vistieria clubului. Deci, acei bani deja sunt cheltuiți…

  Tocmai de aceea, cei de la Suporter Club UTA își doreau ca Alexandru Meszar să semneze înțelegerea cu grupul de investitori, astfel încât managementul grupării arădene să fie asigurat de cei patru, care ar fi asigurat, conform proiectului „UTA Next Gen” apărut ieri în spațiul public, un buget de 6,5 milioane de euro în sezonul 2022-2023, dar și plata datoriilor de peste două milioane de euro, în timp ce Meszar să se ocupe de managementul sportiv, lucru la care a demonstrat în cei nouă ani, de când a pornit acest proiect, că se pricepe.

  S-a tot discutat în aceste zile că negocierile au fost blocate de factorul politic. S-a vorbit multe despre fostul primar Gheorghe Falcă, dar și de parlamentarul Sergiu Bîlcea, cel care s-a și implicat în negocierile dintre grupul de investitori și Meszar. A lipsit din această ecuație primarul Călin Bibarț în condițiile în care Primăria Arad este unul dintre cei patru piloni pe care s-a construit acest club din 2013 încoace.

  Călin Bibarț a fost contactat aseară de Florin Mihoc de la TVR Timișoara și a afirmat că nu s-a implicat în negocierile dintre cele două părți.

  „Noi ne situăm pe aceeași poziție de pe vremea când nu eram eu primar, o poziție pe care am tot afirmat-o și o voi face-o și în viitor. Din banii arădenilor s-a construit un stadion de 15 milioane de euro, singurul din România făcut cu bani de la bugetul local. Am sprijinit din liga a doua clubul cu aproximativ un milion de euro pe sezon.

  Actuala conducere a clubului, domnul Meszar m-a informat de discuțiile ce au fost demarate cu un grup de investitori, m-a întrebat dacă primăria își menține poziția în continuare și l-am asigurat că Primăria Arad și Consiliul Local va sprijini în continuare cu condiția să activeze în continuare în liga întâi. Eu unul nu am avut vreo întâlnire cu investitorii, aceasta urma să fie mai pe final de discuții, când totul s-ar fi finalizat. Însă a urmat un alt telefon în care am fost informat că nu s-au înțeles, nici nu am vrut să știu de ce, mai asta trebuia să fiu și eu implicat în aceste discuții. Eu îmi păstrez neutralitatea, doresc doar să avem rezultate pentru arădeni, sprijinim cu un milion de euro și vrem să ținem stadionul la standarde de secol 21. Momentan lucrurile sunt un pic tulburi, eu sper să se așeze, până acum cu actuala conducere s-a promovat, doi ani de zile au avut rezultate decente, sperăm ca fie cu aceeași conducere, fie cu o alta, acest simbol al orașului să continue să aducă bucurie arădenilor”, a spus Călin Bibarț în emisiunea moderată de Florin Mihoc.

  Referitor la conferința de presă de ieri de la amiază la care au participat liderii Suporter Club UTA, Bibarț a continuat: „Eu nu o să comentez declarațiile făcute de SCU la o conferință de presă, pentru că nu știu dacă e adevărat sau nu. S-au adus în discuție și numele de Falcă, de Bîlcea, să nu îmi spuneți că cei doi ar fi reprezentat Parlamentul European, respectiv Parlamentul Român. Nu am de unde să știu dacă aceste lucruri sunt adevărate sau nu pentru că nu am participat și nu am dorit să particip la aceste negocieri.

  Singura discuție avută a fost ca în cazul în care se face tranzacția, să ne întâlnim cu noii investitori și să îi reasigurăm de sprijinul nostru, care va rămâne același. Noi nu vrem să fim acționari la UTA, tocmai pentru a evita astfel de discuții și responsabilități. Singura noastră cerință, a mea personală făcută ca primar ales de către arădeni a fost ca echipa să se mențină în prima ligă, în rest nu mă interesează altfel de discuții și de nume vehiculate. Nu cunosc personal niciun investitor, nu știu nimic despre procente, aștept cu respect pentru ambele părți să se finalizeze discuțiile cu ei sau cu alții ca să știm cu cine lucrăm mai departe”.

  Primarul Aradului a spus în cadrul emisiunii „În prelungiri” că el sau instituția pe care o conduce nu intenționează să conducă UTA. „Clubul și investitorii sunt entități private, noi nu ne băgăm, nu vrem să conducem. Banul public ce intră în clubul UTA este verificat pe lege, suntem de bună credință în numele arădenilor care susțin această echipă. Mă îngrijorează că se ceartă între ei, se aduc acuze, se afirmă tot felul de lucruri din discuțiile private. Eu nu îmi doresc scandal, interesul meu este să fie echipa în liga întâi și să aibă rezultate, cu Dumnezeu înainte, Hai UTA!“.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.