joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cât va costa vaccinul anti-COVID-19? E în faza de testare

  de - | 6 august 2020, 8:51 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  Alex Azar, preşedintele Departamentului Sănătăţii Publice din Statele Unite, a anunţat că „va exista, cu siguranţă, un vaccin până în 2021“, iar compania farmaceutică Moderna a estimat preţul acestuia, unul accesibil publicului larg.

  Deja mai multe companii se află în fazele finale ale testărilor, după cum a anunţat şi Alexa Azar. „Două dintre proiecte se află deja în faza a III-a testărilor, în timp ce alte două vor ajunge acolo, în curând“, a explicat preşedintele Departamentului Sănătăţii Publice.

  Dintre companiile americane care lucrează intens la găsirea vaccinului, cel mai mediatizat e de departe Moderna pentru simplul motiv că proiectul lor a trecut deja la faza testărilor clinice asupra unui număr uriaş de voluntari, scrie adevarul.ro.

  Moderna a primit, în total, peste 900 de milioane de dolari, din partea Guvernului american, pentru a aduce pe piaţa un vaccin în timp record, în condiţiile în care până acum cel mai rapid vaccin, cel pentru oreion, a apărut după 4 ani de cercetări!   Oficialii de la Moderna, compania farmaceutică în care e implicat şi doctorul Anthony Fauci, cel mai reputat imunolog american, sunt foarte optimişti că vaccinul lor va apărea pe piaţă, în câteva luni.

  Potrivit CNN, faza a III-a testărilor clinice se va încheia până la finalul lunii septembrie şi, tocmai de aceea, cei de la Moderna au şi anunţat deja cât va costa vaccinul lor anti-COVID: 40 de dolari pentru o doză.

  „Colaborăm cu mai multe Guverne ale lumii, pentru a ne asigura că preţul vaccinului va fi unul accesibil publicului larg“, a spus CEO-ul companiei Moderna, Stéphane Bancel.

  164 de lei ar costa un vaccin anti-COVID în România, potrivit preţului stabilit de compania Moderna, scrie adevarul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.