Cât va costa vaccinul anti-COVID-19? E în faza de testare

  de - | 6 august 2020, 8:51 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  Alex Azar, preşedintele Departamentului Sănătăţii Publice din Statele Unite, a anunţat că „va exista, cu siguranţă, un vaccin până în 2021“, iar compania farmaceutică Moderna a estimat preţul acestuia, unul accesibil publicului larg.

  Deja mai multe companii se află în fazele finale ale testărilor, după cum a anunţat şi Alexa Azar. „Două dintre proiecte se află deja în faza a III-a testărilor, în timp ce alte două vor ajunge acolo, în curând“, a explicat preşedintele Departamentului Sănătăţii Publice.

  Dintre companiile americane care lucrează intens la găsirea vaccinului, cel mai mediatizat e de departe Moderna pentru simplul motiv că proiectul lor a trecut deja la faza testărilor clinice asupra unui număr uriaş de voluntari, scrie adevarul.ro.

  Moderna a primit, în total, peste 900 de milioane de dolari, din partea Guvernului american, pentru a aduce pe piaţa un vaccin în timp record, în condiţiile în care până acum cel mai rapid vaccin, cel pentru oreion, a apărut după 4 ani de cercetări!   Oficialii de la Moderna, compania farmaceutică în care e implicat şi doctorul Anthony Fauci, cel mai reputat imunolog american, sunt foarte optimişti că vaccinul lor va apărea pe piaţă, în câteva luni.

  Potrivit CNN, faza a III-a testărilor clinice se va încheia până la finalul lunii septembrie şi, tocmai de aceea, cei de la Moderna au şi anunţat deja cât va costa vaccinul lor anti-COVID: 40 de dolari pentru o doză.

  „Colaborăm cu mai multe Guverne ale lumii, pentru a ne asigura că preţul vaccinului va fi unul accesibil publicului larg“, a spus CEO-ul companiei Moderna, Stéphane Bancel.

  164 de lei ar costa un vaccin anti-COVID în România, potrivit preţului stabilit de compania Moderna, scrie adevarul.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.