miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cât mai durează lucrările la linia de tramvai de pe Pădurii

  Modernizarea liniei de tramvai de pe Pădurii a început în vara anului 2021 și a întâmpinat anumite dificultăți, însă municipalitatea e de părere că timpul pierdut a fost recuperat și preconizează ca întregul șantier să fie finalizat la termen, la începutul acestei veri.

  Proiectul pentru modernizarea liniei de pe strada prof. univ. dr. Aurel Ardelean (fosta Pădurii) a fost semnat de Primăria Arad cu firma Sylc Con Trans, în iunie 2021, investiția ridicându-se la 12,7 milioane lei, implicând înlocuirea atât a liniei de tramvai cât și a peroanelor, stâlpilor și firelor aeriene. Inițial, termenul de finalizare a lucrărilor era de 18 luni, dar apoi a fost prelungit pentru 31 mai 2023.

  Muncitorii au început lucrul la primul tronson, cuprins între UTA și Căpitan Ignat, însă au întâmpinat probleme la partea de fundare a terenului, existând riscul de a se surpa. Astfel că proiectantul, firma Baicons din București, a venit cu o soluție în urma studiului geotehnic și s-au putut astfel continua lucrările.

  În toamnă au apărut și discuții cum că materialele solicitate ar urma să aibă întârzieri, însă ulterior nu a mai survenit și această problemă.

  Tronsonul 1 a fost finalizat la finalul lunii noiembrie – începutul lunii decembrie 2022, iar apoi lucrările au fost puse pe pauză, la solicitarea muncitorilor de la Sylc Cons Trans, pe perioada decembrie 2022 – februarie 2023.

  Lucrările la tronsonul al doilea (Căpital Ignat – bucla din Alfa / strada Condurașilor) au început în martie și sunt în plină desfășurare.

  Din discuțiile Primariei cu constructorul, nu ar mai exista vreun impediment ca lucrările să fie finalizate la timp, astfel că tramvaiele ar urma să reintre în circulație în acea zonă începând cu luna iunie 2023.

   

  Citește și:

  •  Când se va putea circula cu Imperio de la Arad până la Ghioroc • Special Arad · ultimele știri din Arad

  •  „Ceasul al șaselea”, cu noroc? Linia de tramvai de la Făt Frumos ar urma să fie modernizată anul acesta • Special Arad · ultimele știri din Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.