miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Ceasul al șaselea”, cu noroc? Linia de tramvai de la Făt Frumos ar urma să fie modernizată anul acesta

  de Raluca Medeleanu | 27 februarie 2023, 5:17 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  Este al șaselea an de când au apărut veștile că linia de tramvai de la Făt Frumos, zona Calea Aurel Vlaicu din municipiul Arad, urmează să fie schimbată, dar de atunci nu s-a observat încă nicio acțiune, doar deteriorarea tot mai accentuată a șinei. Primăria preconizează însă că va începe lucrările anul acesta.

  Linia de tramvai din zona respectivă se pare că a fost montată încă de la început în mod defectos, fără traverse. Municipalitatea a găsit apoi soluția provizorie: a frezat asfaltul pentru a permite accesul tramvaielor de tip Imperio, care sunt construite cu mult mai jos decât tramvaiele mai vechi din municipiu. Șoferii mașinilor nu au fost însă încântați de soluție, simțind că își strică telescoapele. Nici șinele nu sunt într-o stare favorabilă, arătând în anumite secțiuni de parcă sunt topite.

  Proiectul tehnic e făcut deja de 6 ani – ne spune directorul CTP Arad

  Contactat de Special Arad, directorul CTP Arad, Claudiu Godja, a afirmat că proiectul tehnic a fost realizat deja de 6 ani, că este încă valabil, doar că mai este necesară o actualizare, care este acum în lucru. „Noi sperăm ca anul acesta să începem și să fie și gata lucrarea. Nu e o lucrare de amploare, sunt câteva sute de metri: de la ieșirea din Calea Aurel Vlaicu, apoi pe acea stradă unde carosabilul a fost frezat pentru a da acces tramvaielor Imperio, iar apoi bulca de după blocuri”, ne-a spus directorul CTP.

  Primăria vrea finanțare europeană, pe care speră să o obțină anul acesta

  Pentru aceste lucrări, Primăria dorește să pornească licitația anul acesta, dar va încerca să obțină o finanțare europeană, prin Programul Operațional Vest. Lucrările prevăd reabilitarea atât a liniei cât și a rețelei catenare. Există deja autorizație de construcție, iar studiul de trafic este în curs de realizare. De asemenea, va mai fi nevoie de o actualizare a prețurilor, întrucât ultimele calcule au fost făcute în 2021, atunci investiția ridicându-se la 13.240.000 lei.

   

  Citește și:

  •  Primarul Bibarț nu a găsit-o încă pe Ileana Cosânzeana… Strada Făt-Frumos va fi „reabilitată” în anii 2018, 2019, 2020, 2021! • Special Arad · ultimele știri din Arad

  •  Reabilitarea liniei de tramvai de la Făt Frumos, în așteptarea avizelor de la CFR • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.