marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Cât costă o parohie la Fiscut?…

  de Lucian Valeriu | 6 aprilie 2014, 5:20 PM | Culise

  1

  Chiar așa: cât poate să coste o parohie la Fiscut, sat cu 500 de locuitori aparținând de comuna Șagu – cât?! La Fiscut se ajunge pe drumul comunal 92, la numărul 115 se găsește biserica ortodoxă din sat, construită între anii 1850 – 1865”ne îndrumă Wikipedia, iar site-ul basilica.ro ne informează că, nu demult,Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Aradului, Ienopolei, Hălmagiului şi Hunedoarei, a binecuvântat lucrările de renovare a bisericii Parohiei Fiscut din judeţul Arad.” Aşa… şi dac-or renovat-o şi or resfinţit-o, de ce stă fără popă?
  Aud că pe parohul de-o fost, l-or mutat… avansat sau cum îi la ei… fapt pentru care un pretendent la preacinstitul scaun, absolvent de Teologie la Vlaicu, cu medie terminală peste 8, dar vai steaua lui cu banii, ce să facă şi el: se interesează cât îi scoru. Unde trebuie dați banii? Cui? În ce monedă și de ce?  Că-i un haos la arhiepiscopia aia de când l-or debarcat pe Iacob-cămătarul-de –slujbe de la pupitru de nici Doamne iartă-ne nu mai știe cum stă rânduiala. O ajuns şi pe la noi nedumerirea-sa, noi am avansat „ceva gen 10.000”, omul și-o facut cruci… drept urmare l-am povățuit fie să facă bine să slujească, precum înaintașii lui de acum 1500 de ani, benevol, în imensul spațiu de jur împrejurul bisericii, fie să aștepte să cadă bursa… până n-o mai fi nimeni curios de parohia din Fiscut.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.