Carnavalul de la Veneția va fi anulat! Orașele fantomă ale Italiei

  de - | 24 februarie 2020, 8:28 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  În Italia, unde se află cea mai mare comunitate de români din străinătate, numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut la 157. Guvernatorul Lombardiei a spus că în regiune s-a ajuns la 89 de pacienţi, faţă de 54 în ziua anterioară, iar un purtător de cuvânt al guvernatorului din Veneto a informat că aici sunt 19 cazuri, cu 7 mai mult decât sâmbătă, scrie adevarul.ro.

  A fost înregistrat şi al treilea deces: este vorba despre o femeie în vârstă din Lombardia, care suferea de cancer şi care a fost depistată cu noul coronavirus.

  Carnavalul de la Veneţia va fi anulat, a anunţat duminică guvernatorul regional Luca Zaia care a solicitat concursul cetăţenilor astfel încât să fie limitată răspândirea virusului. În Veneţia au fost raportate două cazuri.   Ministrul adjunct al Sănătăţii, Pierpaolo Sileri, a declarat pentru SkyTG24 că e posibil ca numărul cazurilor să crească în continuare, exprimându-şi speranţa că acestea vor rămâne limitate geografic. `Mă aştept la cazuri suplimentare”, a spus acesta.

  Ca măsuri de precauţie, guvernul a decis să restricţioneze accesul în circa 12 oraşe din zonele afectate, izolând zecile de mii de persoane care locuiesc aici.

  Măsura vizează oraşe din provincia Lodi, la circa 60 de kilometri sud-est de Milano, unde locuiesc circa 50.000 de persoane, şi oraşul Vo’, cu aproximativ 3.000 de locuitori.

  Agenţia de protecţie civilă italiană a dat un decret de urgenţă, guvernul având acum puteri speciale pentru a opri cetăţenii să plece sau să intre în zonele cele mai afectate. Miniştrii de resort vor putea, de exemplu, să oprească evenimente sportive sau excursii şcolare, scrie adevarul.ro.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.