Alexandru Giurgiu, fostul junior de la UTA care are grijă de frezele viitoarelor staruri ale lui Bayern Munchen

  de Lucian Dănilă | 15 iulie 2020, 3:00 PM | Povești despre oameni | Sport | Topic special

  0

  A iubit de mic fotbalul și a început să-l practice la o vârstă fragedă. A jucat, copil fiind, pentru Atletico Arad, după care a ajuns să îmbrace tricourile juniorilor de la UTA. Născut în anul 1990 în Arad, imediat după Revoluție, a făcut parte dintr-o generație cu Dumitru Copil, Bălgrădean și Toc, jucând apoi alături de Țucudean, Chindriș sau Purece.

  Se numește Alexandru-Remus Giurgiu, iar prietenii îi spun scurt: „Alex”. După ce a terminat junioratul a evoluat în Liga a 4-a pentru gruparea din Curtici. Juca pe orice post îi cerea antrenorul. „Am jucat și fundaș central și mijlocaș central, iar uneori, datorită fizicului meu, mă trimiteau antrenorii și vârf de atac”, spune Alex, care măsoară 190 de centimetri în înălțime.

  A ajuns și la echipa mare a clubului pe care l-a iubit de mic, UTA. Roland Nagy l-a dus în pregătiri cu UTA în ianuarie 2016, dar o problemă medicală l-a făcut să rateze cantonamentul din acea iarnă. Aici a fost coleg în câteva meciuri amicale cu Sorin Botiș, cu Strătilă, dar și cu tinerii care începeau să le crească aripile încă de pe atunci, Dennis Man și Adrian Petre.

  Anul 2016 a fost pentru Alexandru Giurgiu perioada în care a luat, probabil, cea mai importantă decizie de până acum în viață. După ce a ratat legitimarea la UTA, Alex a ales să emigreze. În toamna acelui an a plecat în Germania.

  „M-am dus la un prieten care era stabilit acolo. Despre Adrian Popescu spun, el era acolo și la început m-a ajutat el cu cazare și tot ce aveam nevoie, până mi-am găsit un loc de muncă”, spune Alex, care și acum îi este recunoscător prietenului său. Adrian Popescu este și el din Arad. A fost portar la juniorii Telecomului, iar în 2016 a câștigat campionatul României la minifotbal în culorile formației Juventus Sibiu, după un turneu care a avut loc chiar la Arad, la Baza Desavoia. Între timp, Adrian a revenit în țară, iar Alex a rămas în Germania pentru a-și face un rost.

  Primul său loc de muncă din Germania a fost de curier. Apoi s-a angajat la poștă.

  „Am lucrat ca și curier, după care m-am angajat la poștă, la DHL. Șeful meu se ocupa și de echipa națională de fotbal a angajaților la poștă. M-a văzut de câteva ori cum joc și m-a luat și pe mine, deci pot spune că am jucat și eu în naționala Germaniei”, spune Alex râzând. Chiar a și marcat câteva goluri pentru poștașii Manschaft-ului.

  În tot acest timp, Alex nu a uitat dragostea lui pentru fotbal și a fost legitimat la o echipă din Liga a 7-a din Germania. „În primul an am marcat 17 goluri pentru ei, erau foarte mulțumiți de mine. Și acum joc acolo”, ne spune Alex Giurgiu.

  Foto: Alex a fost premiat anul trecut în noiembrie, primind premiul I la International Berlin Barber Expo 

  În țară, Alex nu a fost pasionat doar de fotbal ci și de tuns. Nouă ne sună normal acest termen, dar între tineri este răspândit mai mult ca hairstylist.

  „Mi-a plăcut de mic. Îi tundeam pe prietenii mei acasă încă de când aveam 15 ani. La un moment dat am ajuns să fac programări pentru că veneau tot mai mulți”, ne mărturisește Alex.

  Și-a urmat apoi visul în Germania. Anul trecut, în toamnă, Alex, după mai bine de trei ani lucrați ca și curier sau la poștă, și-a deschis propriul salon. Astfel a devenit hairstylist cu acte în regulă, cu salonul lui, afacerea lui, clienții lui. Tunde doar băieți, dar de la început i-a mers bine, așa cum spune el. „Mi-am promovat salonul așa cum face toată lumea, pe Facebook și pe Instagram”, zice Alex.

  Și așa a apărut surpriza. Într-o duminică i-a scris un fotbalist de la Bayern Munchen! „Într-o duminică mi-a scris Batista-Meier, care joacă la echipa a doua a celor de la Bayern Munchen, dar a debutat deja și în Bundesliga pentru prima echipă. A venit la mine la salon deși locuiesc și lucrez într-o localitate aflată la aproximativ 30 de kilometri de Munchen, Geretsried. Am vorbit cu el, i-am făcut programare și s-a declarat foarte mulțumit.

  După vreo două săptămâni mi-a scris din nou. Îți dai seama că m-am bucurat, mai ales că a debutat deja la prima echipă. Te simți bine când știi că apelează la serviciile tale un fotbalist de la Bayern Munchen. A venit, dar de data asta nu a venit singur, iar când a intrat pe ușă am avut o surpriză: lângă el era Joshua Zirkzee. Pe cei de la Bayern îi recunoști după mașini. Toți conduc Audi și au niște numere speciale. Și el joacă la prima echipă a lui Bayern. A jucat 9 meciuri în acest sezon, fiind campionul Germaniei. A și marcat 4 goluri cu echipe bune, Freiburg, Hoffenheim, Monchengladbach și Wolfsburg. Și el voia să îl tund. Nu știu cum să spun, dar la Bayern, dincolo de fotbal, parcă le predă și educație. Sunt plini de bun simț acești băieți”, povestește bucuros Alex.

  Foto: Alex alături de clientul său, Batista-Meier, jucător care a debutat pentru Bayern în Bundesliga

  După Batista-Meier și Zirkzee, ușa salonului lui Alex a fost deschisă de Leon Dajaku, legitimat și el la Bayern și component de bază al selecționatei Germaniei U19.    

  Este o altă poveste de succes a oamenilor care nu renunță la visul lor. Alex a crezut tot timpul în el și chiar dacă a schimbat macazul de la sport la o meserie pe care o îndrăgește de mic, a arătat că dacă vrei, poți. După doar un an după ce și-a deschis salonul, Alex a ajuns să tundă viitoarele staruri ale lui Bayern Munchen. Și este doar începutul…

   

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.