sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Iohannis, după ședința de la Cotroceni: mască obligatorie peste tot, vacanță de 2 săptămâni pentru toți elevii, iar la majoritatea activităților va fi permis accesul doar cu certificat verde

  de Special Arad | 20 octombrie 2021, 7:26 PM | Naţional | Topic special

  1

  De luni, toți elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, accesul la activități va fi permis doar în baza certificatului verde COVID, va fi instituită carantină de noapte (excepție făcând persoanele vaccinate), iar masca devine obligatorie peste tot, indiferent de rata de incidență. Noile restricții au fost anunțate miercuri, de către președintele Klaus Iohannis, după ședința convocată la Cotroceni și urmează să fie stipulate într-o Hotărâre Guvernamentală.

  La ședința convocată de președinte au luat parte premierul interimar Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol, potrivit Hotnews.

  Trebuie amintit că marți, în cea mai neagră zi de la începutul pandemiei, președintele Klaus Iohannis a admis, în premieră, că „nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum” și a anunțat că va face miercuri o ședință cu responsabilii guvernamentali implicați în combaterea pandemiei pentru stabilirea unor restricții clare. „Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților”, a spus șeful statului.

  În cadrul conferinței de presă de miercuri seara, pe lângă anunțare măsurilor care vor intra în vigoare de luni, Klaus Iohannis a făcut apel populației să se vaccineze, pentru a nu ajunge la spital.

  „La noi în România s-a declanşat o adevărată catastrofă. Dragi români, dacă vreţi să terminăm cu pandemia, mergeţi să vă vaccinaţi. Nu îi credeţi pe cei care vă mint cum că ar fi periculos. Singurul lucru care se întâmplă e că scăpaţi de forme gravă de boală. Până atunci, din păcate este nevoie de restricţii prin care putem să avem grijă de cei vulnerabili”, a spus acesta.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.