joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Rafila: „Nu se renunţă la mască în spaţiile închise, transportul în comun, pieţele închise!”

  de - | 16 februarie 2022, 6:15 PM | Naţional | Sănătate

  0

  (foto: Mediafax)

  În contextul în care Curtea Constituțională a decis că obligarea cetățenilor să poarte mască de protecție pe stradă este neconstituțională, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că – în schimb – nu se renunţă la utilizarea măştilor în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun şi în pieţele închise.

  El a explicat într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, că aceste situaţii care rămân în continuare în vigoare sunt reglementate de Legea 55/2020, urmând ca în privinţa portului măştii în spaţiile deschise să fie luate măsuri în acord cu recenta decizie a Curţii Constituţionale, după publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

  „Această ordonanţă care a fost declarată neconstituţională a fost adoptată în anul 2020, făcea referire la utilizarea măştii în spaţiile deschise. În mod evident, după publicarea ei, trebuie să facem în aşa fel încât să respectăm decizia Curţii Constituţionale. Acum, celelalte moduri de utilizare a măştii în spaţii închise, în mijloacele de transport în comun, în pieţele închise sunt reglementate de Legea 55. Deci, este clar că nu se renunţă la mască în spaţiile închise. Legislaţia care a făcut referire la această ordonanţă elaborată de către Ministerul Sănătăţii trebuie actualizată. Urmărim cu mare atenţie evoluţia situaţiei epidemiologice şi vom lua acele măsuri care sunt corecte pentru protejarea sănătăţii populaţiei”, a spus Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

   

  • Citește și: CCR a decis: masca în spații publice este neconstituțională, dintr-o eroare de procedură a Guvernului – Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.