marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Arad. Restricțiile de circulație pentru nevaccinați se aplică de luni până duminică

  de Andreea Daniela B. | 7 octombrie 2021, 4:14 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  În urmă cu câteva zile Aradul a depășit incidența de 6 cazuri la mia de locuitori, moment în care s-a dat hotărârea prin care, începând de mâine, 8 octombrie, se aplicau restricții de circulație și magazinele se închideau mai devreme.

  Ei bine, astăzi, 7 octombrie, Aradul a depășit 7,5 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că aceleași restricții rămân valabile și în timpul săptămânii, pentru cei nevaccinați sau netrecuți prin boală.

  Astăzi Aradul a depășit 7,5, asta însemnând că restricția de circulație a persoanelor nevaccinate și care nu au trecut prin boală (între zilele 15 și 180 de la testul pozitiv), dar și închiderea magazinelor la ora 22 (comerț și prestări servicii, fără benzinării, farmacii și livrare la domiciliu), se aplică în fiecare zi.

  Măsurile se aplicau oricum începând de mâine, sâmbătă și duminică, dat fiind faptul că Aradul depășise incidența 6, dar în noile condiții vor rămâne în vigoare și în celelalte zile ale săptămânii până când incidența va coborî sub 7.

  Atunci când incidența va coborî sub 5,5, măsurile nu se vor mai aplica nici în weekend. De asemenea, după ce incidența scade sub 5,5, se ridică și obligativitatea purtării măștii în spațiile exterioare„, explică reprezentanții Prefecturii.

  Modelul orientativ al declarației pe proprie răspundere care trebuie folosită de persoanele care vor avea circulația restricționată între orele 20-5:

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.