duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Care sunt de fapt restricțiile în celelalte țări din Europa

  de - | 31 martie 2021, 10:18 AM | Internaţional

  0

  Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a arătat ce restricţii sunt în vigoare în alte state din Europa, dar şi în Marea Britanie sau Scoţia, subliniind că măsurile luate de autorităţile sanitare din România sunt, prin comparaţie, unele echilibrate.

  „Putem să vedem că România nu este cu cel mai rău mod de lucru. În Austria, limitarea circulaţiei e între orele 20.00 şi 6.00, în Cipru este între 20.00 şi 5.00, cum eram noi înainte. Franţa era de la 20.00 la 6.00, acum, în Franţa, lumea trebuie să fie acasă de la 19.00 la 6.00. Germania – atenţie – la incidenţă de 2 la mie, în ultimele 7 zile, oamenii nu mai pot să plece din zona respectivă unde au domiciliul mai departe de 15 kilometri. Noi nu avem asemenea măsuri! Uitaţi-vă la Italia: 22.00 – 5.00, care este orarul normal pe toată ţara la noi. În Regatul Ţărilor de Jos – ora 21.00 până la 4.30. Grecia – în zona cod roşu – între 18.00 şi 5.00 se închide. Şi nu putem să spunem că nemţii nu au făcut calcule şi au luat măsurile aşa, empiric. În Anglia şi în Scoţia e interdicţie totală (n.r. – de circulaţie) acum. În Portugalia, la sfârşit de săptămână, începând de vineri, orele 20.00, până luni, ora 5.00, e carantină, nici nu poţi să ieşi. La noi poţi să ieşi, iar la ora 20.00 să fii acasă. Deci, măsurile noastre nu sunt atât de dure încât să necesite atâtea proteste şi contestaţie împotriva lor. Nu ştiu dacă suntem ok aici sau dacă ei sunt mai bine, dar măsurile noastre sunt echilibrate şi am reuşit să menţinem treaba sub control”, spus Raed Arafat.

  Între timp, Italia va impune o carantină obligatorie de cinci zile pentru toate persoanele care sosesc din celelalte ţări ale Uniunii Europene, inclusiv pentru călătorii ce revin pe teritoriul italian, scrie presa din peninsulă, citând surse din Ministerul italian al Sănătăţii. Practic, orice călător va trebui să efectueze un test pentru depistarea COVID-19 înaintea plecării către Italia, să respecte acolo o carantină de cinci zile, apoi să efectueze un nou test la finalul acestei perioade.

  Citeste mai multe AICI

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.