Când începe etapa a III-a? Se pot vaccina cei care au suferit un infarct? Răspunsuri oficiale

  de - | 23 februarie 2021, 8:18 AM | Coronavirus | Naţional | Topic special

  1

  Autoritățile au răspuns pe Facebook la o serie de întrebări privind vaccinarea împotriva COVID-19.

  Autoritățile au anunțat, luni, în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri care a avut loc pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, că etapa a 3-a a campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 va începe în luna aprilie.

  „Din 15 martie se vor putea face noi programări pentru persoanele cu vârste de peste 65 de ani. Tot din această zi, vor fi disponibile listele de așteptare”, au precizat acestea.

  Întrebați dacă persoanele care au suferit un infarct miocardic se pot imuniza, specialiștii au răspuns: „Infarctul miocardic nu reprezintă o contraindicație pentru vaccinarea împotriva Covid-19”.

  De asemenea, potrivit autorităților, bolnavii cronici nu au nevoie de scrisoare de la medicul de familie pentru vaccinare: „Trebuie să vă regăsiți în baza de date a CNAS cu bolnavii cronici”.

  „În momentul de față se lucrează la actualizarea platformei informatice de programare pentru a avea posibilitatea înscrierii la vaccinare și a membrilor familiilor persoanelor cu dizabilități”, au mai spus autoritățile.

  Sursa: StirilePROTV

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.