Călătoria în spațiu a „Căpitanului Kirk” a fost amânată puțin

  de - | 11 octombrie 2021, 12:12 PM | Internaţional

  0

  (foto: asumetech.com)

  După primul zbor în spațiul cosmic cu racheta New Shepard a companiei Blue Origin, în capsula căreia s-a aflat proprietarul Jeff Bezos și alți trei civili, compania miliardarului a surprins lumea cu vestea că actorul William Shatner, interpretul faimosului „Căpitan Kirk” din franciza Star Trek va fi următorul pasager-vedetă. Zborul spațial a fost planificat pe data de 12 octombrie, de curând a fost însă amânat cu o zi, din cauza prognozei meteo, scrie Engadget.com.

  Vântul puternic preconizat în partea vestică a Texasului, de unde va decola racheta New Shepard (NS-18), este singurul motiv al amânării, potrivit companiei Blue Origin. Zborul din 13 octombrie, ora 9:30 AM (ora României: 16:30) este aşteptat să dureze 10 minute, similar celui din vară, iar echipajul va ajunge puţin dincolo de Linia Karman, considerată drept graniţa planetei cu spaţiul cosmic – la 100 de kilometri deasupra Pământului.

  În al doilea zbor spaţial cu echipaj uman al Blue Origin, William Shatner va fi însoţit de trei persoane la bordul navei.

  La 90 de ani, actorul canadian William Shatner va deveni astfel cel mai în vârstă om care va părăsi gravitația Pământului.

  Din echipajul primului zbor în spațiu efectuat de compania Blue Origin, în iunie, a făcut parte miliardarul Jeff Bezos, fondatorul Amazon, fratele lui, Mark Bezos, studentul olandez Oliver Daemen și femeia aviator Wally Funk, în vârstă de 82 de ani.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.