luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cadâna lui Totolici – sultană peste Haremul Județean Arad – și alte victime colaterale ale unei dubioase prietenii

  de Lucian Valeriu | 27 mai 2015, 1:17 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  7

  (Atenție: articol exclusiv umoristic!:)

  Dacă dai click aici  și știi să citești printre rânduri, poți să te delectezi mișto numai „din tabel”: pe tabloul principal al conducerii Hare… ăăă…  Spitalului Județean Arad s-a schimbat câte ceva… pe ici, pe colo, în părțile esențiale.
  A cântărit ceva vreme Marele Sultan… a stat și-a gândit pe sub mustață și a zâmbit cu creierul mijlociu din dotare… a pipăit dosare între degetul mare și ăla cu „fuck you”… plicuri a pipăit… tot ce-a prins a pipăit. După ce a pupat moaștele babei (în sfârșiiiit! pensie ușoară!)… milfe, noutăți și prospături a pupat. Tot ce mișcă, tot ce gâdilă a pupat. Și la București a pupat, la guvernul lui imaginar, și la Realitatea lui personală a pupat la greu, și pe locală – și pe centală, cum ar veni… Unde Allah să-l îmbucure n-a cântărit, pipăit și  pupat Marele Sultan?…
  Poate aici-șa…

  Așadar, după o lungă și grea suferință intelectuală (care, de fapt, susțin sursele noastre din capul lui Ioțcu, a durat cât bei un 50), atotputernicul s-a hotărât: a menținut ce era de menținut – fosta, prezenta și viitoarea păpușă nu pleacă niciunde – să fie clar! și nici doamna de la financiar – că ne ducem dracu` tăți! – și a făcut ce-ar fi făcut și Stalin, și Berlusconi, și Băsescu: a pus un băiețaș de încredere pe tronul (sanchi!;) principal… unul discret, care știe să ascundă ce e de ascuns și știe să se ascundă atunci când trebuie să se ascundă – iar pe cel de șefă de harem pe… să bată tobele și să pornească maneaua la maxim!… pe cea mai disponiblilă dintre doamnele și domnișoarele disponibile din uluitor de disponiblilul așezământ de distrat sultanii și *utut pacientul de la noi din județ. În aceeași ordine a calităților – absolut indispensabile, vezi bine, postului de director medical, frate! – doamna asta mai e(ra) și cadâna preferată a lui Totolici! Apăi dacă Totolici se pricepe la ceva – la cadâne chiar se pricepe… aproape la fel de bine ca la trișatul la poker și la licitații se pricepe „domnu chirurg” la cadâne.

  (Auto)data ca sigură înlocuitoare a Olăriței își smulge acuma părul din frumosu-i cap cu palmele și adeziunea la partid cu penseta: au prostit-o așa… ca pe una de-a lor… de-au făcut din ea, ca din Tifi sau din Ozy etc.: o victimă colaterală a unei dubioase prietenii. Pe de altă parte, fie vorba-ntre noi, Nea Stelică s-ar fi bucurat să-i iasă Corina din cărți – dar cred că numai el s-ar fi bucurat.

  ***

  În încheiere,hai să (re)citim împreună un pasaj din istorie, a cărui trimitere la realitățile vremurilor de azi poate să fie, sau poate să nu fie întâmplătoare, poate sau nu poate să fie profetică:În 1665, Haremul din Topkapi a trecut printr-un incendiu devastator, în urma căruia a fost restaurat și lărgit, beneficiind astăzi de un spital, o spălătorie, 2 moschei, chioșcuri și 300 de camere, pe lângă alte servicii. Haremul se ridică pe 5 sau 6 nivele.”(continuarea pe wiki)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.