vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Brandul Arsenie Boca aparține unui ungur! Acesta declară război afacerilor bănoase pe seama duhovnicului

  de - | 13 decembrie 2017, 8:50 PM | Naţional

  1

  Mai mulţi comercianţi de suveniruri care îşi desfăşoară activitatea în târgul de lângă Mănăstirea Prislop au primit notificări de la o casă de avocatură, în numele unei firme din Marea Britanie, în care au fost anunţaţi că nu mai au dreptul să vândă produse imprimate cu numele şi imaginea duhovnicului Arsenie Boca. 

  Andor Șándor, reprezentant al Additional Woldwide Care Service LTD, cu sediul în Marea Britanie, susţine că este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra „mărcii” Părintele Arsenie Boca, înregistrată la Oficiul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO) şi le cere celor care se folosesc de ea să intre în posesia unei licenţe din partea acestei societăţi, informează adevarul.ro.

  „Vă aducem la cunoştinţă că Beneficiarul amintit mai sus este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra mărcilor înregistrate la nivel european Boca Părintele şi Arsenie şi asupra imaginii industriale a părintelui Arsenie Boca. Motiv pentru care vă solicităm, cu respect, să sistaţi de îndată comercializarea tuturor bunurilor ce poartă denumirea sau imaginea Părintelui Arsenie Boca, având în vedere că aceste bunuri intră sub incidenţa şi protecţia oferită atât de legislaţia internă privind combaterea concurenţei neloiale şi a Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, cât şi a Legislaţiei europeană”, se arată în documentele primite de comercianţi.

  Totuși, potrivit bazei de date EUIPO, Andor Șándor deține doar o reproducere desenată a chipului duhovnicului (imaginea de mai sus), respectiv numele „Pr. Arsenie Boca”.

  De asemenea, marca deținută de acesta are un termen de valabilitate: de la începutul anului 2017 până la sfârșitul anului 2021.

  registered RCD

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cunosc bine problema deoarece contactat fiind (ca avocat) am refuzat in final sa reprezint aceasta societate,primordial datorita unor considerente morale și religioase. Desi ingenioasa din punct de vedere juridic, ca si conceptie si punere in scena, consider ca si lumea afacerilor/comertul are niste limite peste care efectiv nu poti trece. Dupa standardele mele, de integritate și verticalitate umana, nu poti sa urmaresti sa castigi bani dintr-un nume si o imagine care efectiv nu-ti aparțin, de care nu te leaga nimic, dimpotriva, de care te desparte o ”prăpastie” de spiritualitate, puritate si ideal. Totusi, desi ingenioasa juridic, intreaga idee cu aceasta marca inregistrata are niste lacune mari (indeosebi pe palierul opozabilitatii), lacune pe care sunt convins ca alti avocati le vor descoperi in apararea clientilor lor.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.