marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Boris Becker, fost campion de tenis, condamnat la doi ani și jumătate de închisoare

  de Special Arad | 30 aprilie 2022, 8:56 AM | Internaţional

  0

  (foto: Instagram )

  Fostul mare campion la tenis Boris Becker a fost condamnat vineri în Marea Britanie la doi ani și jumătate de închisoare cu executare pentru fraudă. Câștigător a șase titluri de Grand Slam, germanul a fost găsit vinovat pentru că a ascuns trei milioane de euro în active și împrumuturi, ca să nu-și plătească datoriile. Este vorba, printre altele, de ascunderea a două proprietăţi din Germania, a unei cote dintr-un apartament londonez și a două trofee cucerite la Wimbledon.

  La începutul lunii, un tribunal din Londra îl găsise vinovat pentru patru dintre cele 24 de capete de acuzare formulate împotriva lui.

  Fost lider ATP, Boris Becker a adunat de-a lungul carierei peste 22 de milioane de euro. Câteva investiții neinspirate, un divorț costisitor și datorii către Fiscul britanic l-au obligat să-și declare falimentul personal în 2017. Datoriile lui s-ar ridica la peste 55 de milioane de euro.

  Boris Becker a fost acuzat de evaziune fiscală, pentru că nu și-ar fi plătit taxele timp de mai mulți ani. Legenda tenisului mondial a fost găsit vinovat pentru că a ascuns 2,5 milioane de lire sterline (3 milioane de euro la cursul actual) în active şi împrumuturi pentru a nu-şi plăti datoriile.

  Citește mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.