sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Billa, amendată drastic pentru că nu are coase și erbicid la comercializare. Se așteaptă cu înfrigurare „rondul de imagine” al primarului

  de Mihai Todoca | 31 mai 2022, 9:42 AM | Strada | Topic special

  3

  Anul trecut în septembrie am scris despre jungla care a năpădit parcul din fața supermarket-ului  Supeco, fostul Billa cum mai este cunoscut. Încă de pe atunci am luat legătura cu reprezentanții Primăriei Arad, să vedem de ce nu se curăță zona respectivă, iarba fiind atât de mare încât ajungea la nivelul genunchilor. De fântâna arteziană nici nu mai vorbim, nu ținem minte să fi funcționat vreodată. Poate doar în primele două săptămâni. Sau poate o să funcționeze după ce face Bibi rondul său de imagine…

  Ajungând din nou în zonă, nu am putut să nu observăm vegetația crescută, de data aceasta, din cauza ploilor, trecând încă o dată, binișor, de genunchi. Astfel încât dacă îți parchezi mașina între bălăriile crescute, riști să pierzi minute în șir ca să o găsești, mai ales dacă nu ai cheie electronică.

  Am reluat legătura cu Primăria, iar reprezentanții acesteia ne-au spus că: „Problemele privind terenul neîngrijit situat în cartierul Micălaca, în proximitatea magazinului Supeco, cu vedere din B-dul Nicolae Titulescu, au fost constatate ca urmare a patrulărilor efectuate în zonă, de către polițiștii locali din cadrul BPM, în urmă cu două săptămâni. Între timp au fost realizate demersuri în vederea identificării proprietarului în scopul dispunerii măsurilor legale. Ca urmare a finalizării acestui demers, s-a constatat că terenul în cauză se află în proprietate privată, acesta aparținând unei societăți comerciale din București.  Zona din vecinătatea terenului în cauză, aparținând domeniului public, a fost supusă, dealtfel, unor activități de cosire și salubrizare. Notificările transmise asociațiilor de proprietari în sensul implicării în aceste activități, precum și inițierea curățeniei pe terenurile aparținând primăriei au permis identificarea situației particulare a acestei parcele de 3.492 mp. Pentru faptul că terenul nu este îngrijit, nefiind luate măsuri de îndepărtare a vegetației crescute spontan și de păstrare a curățeniei într-o zonă cu vedere directă din domeniul public, proprietarul a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 2000 lei pentru încălcarea prevederilor HCL nr. 162/2006-privind normele de gospodărire ale municipiului. În situația în care nu se va conforma obligațiilor susmenționate, firma va fi sancționată din nou, urmând să achite și costurile salubrizării, pe care Direcția Edilitară din primărie o va lua în sarcina sa.”

  Sigur ar fi mult mai bine ca Direcția Edilitară din primăria Arad să salubrizeze zona și apoi să le trimită factura celor de la Supeco. Nu de alta, dar nu este doar o „scăpare”, zona arată așa de ani întregi.

  Știm că ne mândrim peste tot cu numărul de metri pătrați de spațiu verde, dar să nu cădem în extremă. Am văzut zone părăsite care arată mai îngrijite.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.