duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  DSP: în ultimii trei ani – o singură amendă și două avertismente la zecile de supermarketuri din Arad!

  de Alin Olteanu | 1 august 2017, 9:30 AM | Știri Arad

  2

  Știri Arad. Micii comercianți din toată țara, însă noi ne referim aici doar la cei din Arad, reclamă că sunt efectiv sufocați de controale ale instituțiilor publice, nu de puține ori acuzând faptul că, spre deosebire de ei, magazinele de tip supermarket sunt, într-un fel, protejate. De destule ori, Special Arad, în urma publicării unor articole care vizau nereguli în magazine ca Billa (actual Market) și Kaufland, am primit feed-back că de fapt nu s-au luat măsuri și că „degeaba scrieți voi”.

  Nu este în intenția noastră să acuzăm că în aceste magazine de tip supermarket se întâmplă lucruri necurate, că sunt „stat în stat” și nu se atinge nimeni de ele, însă ceea ce o să vă dezvăluim în continuare ne duce cu gândul la o oarecare protecție de care „beneficiază” acestea.

  În baza Legii 544/2001, care vizează accesul liber la informațiile publice, ziarul nostru a solicitat Direcției de Sănătate Publică Arad să răspundă punctual la următoarea solicitare: „Vă rugăm să ne spuneti care sunt măsurile luate pentru eventualele încălcari ale legislației în domeniul dumneavoastră, eventual amenzile aplicate magazinelor de tip supermarket din municipiu și județ în ultimii trei ani, în perioada 2015-2017. Ne referim punctual la magazinele: Kaufland, Metro, Billa, Real, Selgros, Penny Market, Lidl, Praktiker, Dedeman, Brico”.

  Ei bine, după numai câteva zile, ne-a parvenit și un răspuns din partea șefului Serviciului Control în Sănătate Publică, dr. Daniela Cîrnațu, un răspuns pe care dealtfel îl anticipam.

  „Vă informăm că în urma controalelor efectuate în ultmii trei ani în unitățile din lanțurile de magazine – nominalizate de dumneavoastră – aflate pe raza județului Arad, pentru nerespectarea prevederilor legislației de competență au fost luate următoarele măsuri:

  •  s-au aplicat o amendă și două avertismente

  •  s-au retras de la comercializare 7723,5 litri apă minerală, în vederea reetichetării;

  Cu acest răspuns în fața ochilor, vă precizăm că am rămas „mască”.

  Urmează să vă dezvăluim câte controale și ce amenzi a aplicat Direcția Sanitar Veterinară Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Oare cine a facut controalele la aceste supermarketuri? Retragerea pt reetichetare este cea mai grava problema gasita? Produsele expirate? Mizeria? Fructele si carnea cu data de producție „de maine” nu intra in competența instituțiilor statului? Raspunsul publicat de dvs. este vag…si interpretabil. Oricum va felicitam ca va gândiți si la cei care duc greul, la micii comercianti, care sunt speriati si sufocati de 1..2 amenzi date de „institutii”, amenzi care pt supermarket-uri nu se vad. Metro? Kaufland?…Selgros???

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.