miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Natura își revendică „locul de parcare” de la Billa! Întoarcere în timp în cartierul care ne-a dat primul supermarket

  de Mihai Todoca | 9 septembrie 2021, 10:49 AM | Strada

  2

  Natura își revendică spațiile transformate în parcare(foto: Captură video)

  Cartierul Micălaca din Arad a ajuns în urmă cu mulți ani să fie cunoscut printre arădeni, pentru primul supermarket deschis. Apoi, realizarea viaductului către Calea Voinicilor a adus și el o faimă nedorită cartierului, zona respectivă transformându-se într-un adevărat lac la fiecare ploaie mai serioasă. Ni s-ar părea redundant să amintim de câte ori s-a format acolo un lac și nu doar acolo, zona de lângă Gemi Center punând cotul la formarea belților imense de apă.

  Cum în ultima vreme montarea pompelor de apă de capacitate mai mare pare să-și facă treaba, iar lacul nu se mai formează, s-ar părea că faima cartierului Micălaca se reduce doar la o zonă frumoasă, lângă Mureș, cu aer mai curat decât în alte zone, cu parcări supraetajate, cu blocuri noi și parcuri.

  Doar că, un anume parc a fost uitat de timp și de cele două administratții care au condus și conduc Aradul. Drept este că pe actualul primar nu prea îl putem învinui de lăsarea în paragină a parcului din fața fostului Billa din Micălaca, actualmente Supeco, dar se poate observa că parcul dintre blocuri nu a văzut de mult timp o mână de meșter.

  Sincer să fim, vă spunem că și noi am cam uitat de parcul respectiv, dar o vizită recentă ne-a întors în timp. Pe vremea când Billa încă era în construcții, în jur erau numai movile de pământ și buruieni, blocurile ANL erau proaspăt vopsite în galben-albastru, iar parcul dintre blocuri primea primele pavele. De fântâna care se dorește a fi arteziană, nu avem vreo amintire să fi mers vreodată, în schimb gunoi era. Și aici nu e vina administrației, am fi mojici să spunem asta.
  billa

  Într-un video din 2011, putem observa delimitarea zonei verzi de locurile de parcare. Acum însă…totul se contopește într-o frumoasă armonie, natura revendicându-și spațiul.

  Ca o ironie pură, în momentul în care făceam poze, zona verde ce aparține de supermarket, era îngrijită de un bărbat înarmat cu o motocoasă. Păcat că nu „a scăpat-o” și pe bălăriile ce înghite parcul. Dar poate că e mai bine, cine știe cât gunoi se ascunde în „câmpul amintirilor”.

  Nota Bene: Vom avea un răspuns și din partea Primăriei Arad. Vă vom ține la curent

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Atât doar că zona aparține societății comerciale, nefiind inclusă în domeniul public… Billa a dorit amenajarea întregii zone, însă odată cu noul brand se pare că nu s-a mai continuat proiectul de amenajare. Repet: zona din imagini, inclusiv construcțiile aferente (pseudo-fântâna) și pavajul e pe CF-ul SUPECO… Motiv pentru care au și fost amendați…. Să sperăm că ăși vor face treaba de acum înainte…

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.