miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  După 15 ani de activitate și alți trei sub alt nume, primul supermarket din Arad se va închide! Rămâne doar stația de tramvai…

  de Mihai Todoca | 6 iulie 2020, 12:32 PM | Știri Arad | Topic special

  6

  (foto: retail-fmcg.ro)

  În urmă cu aproape 20 de ani, în 2 noiembrie 2000, se deschidea primul supermarket din orașul Arad. Acesta era situat în cartierul Micălaca și se chema Billa. Încă de la deschidere, magazinul a fost luat cu asalt de micălăceni, dar și de arădenii veniți din alte părți ale orașului. Lanțul de magazine, înființat în 1953 în Austria, a ajuns și în România în 1999, iar după 15 ani de activitate Billa a fost preluat de Carrefour. Astfel după o tranzacție de 97 de milioane de euro, cele 86 de magazine Billa din România au fost rebranduite, acestea devenind „Market”. La Arad, dispariția cunoscutei plase rotitoare de la Billa din Micălaca a fost în anul 2017.

  Încă de la deschidere, Billa din Micălaca devenise un brand, stația de tramvai fiind denumită Billa și chiar dacă nu mai există supermarket-ul, numele stației de tramvai a rămas același.

  ss

  Acum, se pare că soarta fostului Billa (ne vine peste mână să spunem „Market”) se schimbă din nou, rafturile magazinului nu mai sunt reumplute, așa cum a și observat un arădean, și de unde am prins și noi informația că se pregătește ceva.

  106924714 4336899702994486 7979564715054754116 o Foto Ciprian Jurma: „Rafturi la Carrefour, fost Billa, în zona 300. Magazinul se golește pentru că se închide”

  Ne-am documentat în privința viitoarei „destinații” a locației pe care se afla supermarketul „Market”, și am aflat ca se va rebrandui în…  „Supeco”.  Ce-o fi asta? Nu auzisem niciodată de acest „Supeco”.

  Cu o mică „investigație” din fața laptopului, am găsit că primul Supeco s-a deschis în București, anul trecut, tot pe locul unui fost „Market”, care anterior era… Billa.

  Răsfoind paginile online a ziarului Retail-FMCG găsim că „Supeco este un nou format de magazin, introdus recent de Carrefour cu un format ce mixează formatul de discounter cu cel de cash&carry și oferă consumatorilor prețuri mici, cu focus pe categoria de produse proaspete și de larg consum.”

  Astfel, într-o săptămână (13 iulie), magazinul „Market” din Micălaca (fost Billa), se va închide până la 1 septembrie când își va redeschide porțile sub denumirea de „Supeco”.

  Așadar, la douăzeci de ani de la primul supermarket din Arad, din numele Billa a mai rămas doar stația de tramvai.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • …nu inchide nimeni nimic,SUPECO este doar un brand de sub cupola Carrefour.Colosul francez isi schimba doar strategia ca sa contracareze pe piata expansiunea celor din Grupul Schwarz (Kaufland si Lidl) – adica se bat francezii cu nemtii pe banii tai!Franceziile sufla in ceafa nemtilor ca si cifra de afaceri pe 2019, atata tot.Mananci prost si scump si vei manca si mai prost si mai scump!!!

    +4 voturi
    +1
    -1
  1. CE MAI DAOLEALA…DUPA SUPECO..BILLA..CAREFOUR MARKET…O FI SUPECO MAI PE CIORBE..SUPE ETC..CA LA KAUFLAND PUII AIA ROTISATI SUNT …DE NEMANCAT…MICII ETC..CEAFA AIA MARINATA BEI O LITRA DE APA DUPA..CAREFOUR A FOST MAI OK LA GATELI…CINE SI MAI ADUCE AMINTE DE ARMONIA…

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.