Bill Gates și alți finanțatori au strâns 125 milioane dolari pentru găsirea unui tratament împotriva coronavirusului

  de Special Arad | 11 martie 2020, 8:08 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  Fondatorul companiei Microsoft Bill Gates, împreună cu alți finanțatori, asigură un buget de până la 125 de milioane de dolari pentru finanțarea eforturilor științifice de realizare a unui tratament împotrova noului coronavus, COVID-19.

  Fundația Bill & Melinda Gates, pe care miliardarul american a fondat-o împreună cu soția sa, a anunțat marți că pune până la 50 de milioane de dolari în noul COVID-19 Therapeutics Accelerator. De asemenea, fundația caritabilă britanică Wellcome asigură până la 50 de milioane de dolari, iar compania de carduri Mastercard contribuie cu până la 25 de milioane de dolari la noul accelerator de inovație în medicină, ca răspuns la coronavirus.

  Acceleratorul COVID-19 Therapeutics va lucra cu Organizația Mondială a Sănătății (WHO), finanțatori și organizații neguvernamentale și guvernamentale, precum și cu instituții internaționale de reglementare. Acceleratorul de inovație va avea o abordare end-to-end, de la dezvoltarea medicamentelor până la fabricare și extinderea producției.

  sursa: startupcafe.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.